Vragen over Prinsenstraat, Bruna en Arriva

Foto:

Verkeer, vervoer en veiligheid; het blijft de gemeenteraad met de regelmaat van de klok bezighouden. In de gemeenteraadsvergadering van donderdag was het weer prijs.

Prinsenstraat
Denise Kunst van de Volkspartij Dongen kaartte het probleem Prinsenstraat in ’s Gravenmoer aan. Volgens het raadslid wordt deze straat veelvuldig gebruikt als ontsluitingsweg naar Elzenweide, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is. ‘We hebben begrepen dat er ook behoorlijk hard wordt gereden en dat snap ik wel, want het is een weg waarop je lekker kunt crossen. De situatie wordt er echter wel steeds onveiliger op. Kan de wethouder daar misschien iets aan doen, bijvoorbeeld eenrichtingsverkeer instellen ’ zo opperde ze.
Wethouder Van Beek reageerde een beetje moedeloos. ‘Ik zal er naar laten kijken, maar ik ben niet echt optimistisch over een oplossing. Wij hebben die klachten ook gehoord, maar het zijn wel de bewoners zelf die te hard rijden. Dat is bijna niet tegen te houden en we hebben ook geen capaciteit om controles uit te voeren. Eenrichtingsverkeer heeft volgens mij een tegengesteld effect, want dat betekent dat je geen rekening hoeft te houden met tegenliggers. Reden te meer dus om hard te gaan crossen’.

Veiligheid Bruna
CDA-raadslid André Vonk stelde de veiligheid bij de Bruna aan de orde. Dit naar aanleiding van de ramkraak bij Bruna enkele weken geleden. ‘Er is inmiddels een nieuwe pui geplaatst, maar er zijn nog steeds geen belemmerende maatregelen zoals paaltjes geplaatst . We hebben vernomen dat dat pas gebeurt bij de herinrichting van het Looiersplein, maar kunnen we dat nu al niet doen, zodat de veiligheid voor het personeel en de klanten beter gewaarborgd is. In de Bruna is tenslotte ook een bank gevestigd’, zo stelde het raadslid voor. Wethouder Van Beek wilde het raadslid niets toezeggen. ‘Ik zal het ambtelijk overleggen’, was alles wat hij Vonk kon beloven.

Overvolle bussen
Annemarie van Eenennaam van het CDA vroeg of de wethouder het probleem van de overvolle bussen tijdens de spits al aangekaart had. ‘Dit probleem speelt al een tijdje, maar het is nog steeds niet opgelost. In de spits gaan veel studenten met de bus en die moeten gewoon op tijd op school zijn’. Ik heb het in het regionale portefeuillehoudersoverleg ingebracht, maar ik heb nog geen reactie gekregen, ik zal er nog eens achter aan gaan.’zo beloofde Van Beek.

door: Bernadette Klerx

Reacties