Weer prijs voor Cambreurleerlingen

Foto:

Een enorme taart werd vorige week afgeleverd bij de balie van het Cambreur College. Reden? De inzending van Martijn de Voogd, Steven Haarbosch en Bouke Timmermans voor de OMO-profielwerkstukprijs voor de havo-afdeling is genomineerd samen met twee andere werkstukken. De taart was in ieder geval al heel welkom. Op vrijdag 5 juni horen Martijn, Steven en Bouke of zij brons, zilver of goud gewonnen hebben. Een eerste prijs zou fantastisch zijn. Voor de eer, maar ook voor het prijsbedrag van € 1200,- .

Met hun werkstuk hebben ze de prestigieuze 3i-award al weten te bemachtigen tijdens de Informatica Inspiratiedag van uitgever Instruct in Rotterdam. Hier slaagden ze erin de jury van de kwaliteit van hun werk te overtuigen. Al tijdens de presentatie van hun profielwerkstuk op school lieten ze het verbluffende resultaat van hun onderzoek zien: door middel van hersensignalen blijkt het mogelijk om een robot – in hun geval een ‘rolstoel’ van technisch lego – te laten bewegen. Dit doen ze door alleen maar te denken aan simpele begrippen zoals bijvoorbeeld vooruit, achteruit en stop. Hun computerprogramma geeft dit signaal door aan de ‘rolstoel. Die ‘rolstoel’ beweegt dan zoals gedacht.

Naast het programmeren komt er wel wat meer bij kijken. Iedere persoon die een rolstoel wil laten bewegen zal bijvoorbeeld eerst samen met de computer moeten trainen. Dit is voor het vastleggen van een eigen profiel met persoonlijke hersenactiviteiten. De drie heren zijn hierin ruimschoots geslaagd. Het Cambreur College feliciteert Martijn, Steven en Bouke met dit zeer verdiende succes. Een supertrotse meneer De Vrieze mag hierbij natuurlijk niet worden vergeten. Hopelijk wordt 5 juni opnieuw een topdag voor de drie Cambreurleerlingen.

Reacties