Dongen stijgt ruim 100 plaatsen op misdaadmeter AD

Foto:

Het is in Dongen in het afgelopen jaar een stukje onveiliger geworden. Althans, dat blijkt uit de misdaadmeter die het Algemeen Dagblad deze week publiceerde. Vorig jaar bezette Dongen plaats 263 op de misdaadmeter. Afgelopen jaar is onze gemeente gestegen naar plek 153 (van de 389 gemeenten)

Voor de ranglijst van (on)veilige gemeenten wordt gekeken naar de aangiftes van tien delicten die van grote impact zijn op het veiligheidsgevoel. Dat zijn: woninginbraak, diefstal van auto/motor, bedreiging, mishandeling, straatroof, overval, vernieling, autokraak, diefstal uit garage/schuur en zakkenrollen. Het aantal delicten per gemeente is afgezet naar inwonertal én er is gekeken naar de impact van de delicten op de slachtoffers, via onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Zodoende telt woninginbraak zwaarder mee dan autokraak en een mishandeling zwaarder dan een vernieling. Hieronder de cijfers van Dongen.

dongen2015

 

De delicten die in Dongen in 2014 vaker voorkwamen dan een jaar eerder waren diefstal uit of van een auto, inbraak uit een schuur, mishandeling en bedreiging. Het aantal woninginbraken daalde licht en het aantal vernielingen daalde zelfs behoorlijk.

 

 

Reacties