Nepmail verkeersovertreding CJIB in omloop

Foto: rtvoost

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) blijft voor fraudeurs een populaire instantie om te misbruiken. Momenteel is er een mail in omloop waarin staat dat de ontvanger nog een boete moet betalen, omdat hij in januari 14 kilometer te hard heeft gereden.

Politie
“De politie wendde zich tot ons inzake de hieronder vermelde vordering welke nog niet door u is voldaan, hoewel de betalingstermijn reeds is overschreden. De vordering is aan ons bureau overgedragen met het verzoek de schuld te incasseren, eventueel middels een gerechtelijke procedure”, zo is te lezen in het misleidende bericht. Het CJIB heeft de mail namelijk niet verstuurd.

Dreigement
Betaal het bedrag van 103,50 dan ook niet via 3V Payment Group. Het geld komt anders bij oplichters terecht. Laat u dus niet van de wijs brengen door het dreigement dat “u in de toekomst mogelijk voor bepaalde aankopen, krediet- en/of hypotheekvoorzieningen zal worden uitgesloten”.

CJIB stuurt geen mails
Het CJIB wordt vaker misbruikt door oplichters. Zo verscheen in februari ook een mail die zogenaamd door de organisatie was verstuurd. Eerder liet de instantie al weten nooit mails te versturen met een verzoek om te betalen.

Daarnaast raadt het CJIB aan alleen bedragen over te maken naar het bankrekeningnummer van het CJIB zelf, controleer dit dus altijd. Het CJIB werkt niet met vouchers zoals de afzender van de mail u wilt laten geloven.

Heeft u ook een misleidende e-mail ontvangen? Stel ons op de hoogte via het meldformulier. Als u meer wilt weten over valse e-mails, kijk dan op de pagina over phishingmails.

CJIB-mei-phish

Bron: Fraudehelpdesk.nl

 

Reacties