Dauwtrappen met Drumfanfare Beatrix

Foto: CC0/Public Domain

Traditiegetrouw gaat Drumfanfare Beatrix met Hemelvaart dauwtrappen. Dit jaar staat dit leuke evenement dus ook weer op de agenda. ‘s Ochtends vroeg verzamelen de muzikanten en de mensen die graag mee willen lopen net iets voor zessen bij de Viersprong waar ze wakker kunnen worden met een bakje koffie ( er zijn natuurlijk altijd personen die de koffie dan al overslaan).

Om 06.00 uur marcheert het gezelschap (sommige nog met slaperige oogjes van de repetitieavond daarvoor) richting de Duiventoren. Daar aangekomen gaan alle instrumenten in de Beatruck en gaat het door de bossen richting de Vijf Eikenweg, een mooi moment voor iedereen om op z’n gemak wakker te worden! Eenmaal aangekomen wordt de route, na een sanitaire stop (met de wc rol onder de arm rennend naar de wc op de camping), voortgezet over de Vijf Eikenweg richting Rijen, ditmaal wel met instrumenten en muziek! Hier proberen de blazers het slagwerk in te halen om zo voorop te gaan lopen, wie weet of ze het dit jaar ook lukt?

Halverwege de Vijf Eikenweg gaat het gezelschap weer het bos in waarna men op de Statenlaan in Rijen uitkomt. Daarna gaat het richting het centrum van Rijen naar Smaak, een mooi moment om de Rijenaren wakker te maken met de muziek. Bij Smaak is het dan tijd voor een welverdiende pauze met een uitsmijter.

Als iedereen z’n buik vol heeft en net lekker onderuitgezakt zit wordt het tijd voor de terugreis richting Dongen. Via enkele stops arriveert men dan aan bij Spijs en Ijs. Daar wisselt iedereen van instrument en loopt Beatrix in een geheel andere setting door. Toch presteert het korps dan nog best wel goed ondanks het feit dat iedereen een ander instrument bespeelt. Wel moet er dan wel opgelet worden dat er dan niet te vals wordt gespeeld om te voorkomen dat de koeien in de wei uitbreken. Dat zou namelijk niet de eerste keer zijn.

Net voor de Rijensebrug wordt weer terug gewisseld naar de normale setting, waarna met een snelle tamboermars de brug op gemarcheerd wordt. Na wat stops in Dongen waar inmiddels iedereen al wakker is, komt het complete gezelschap aan bij de Viersprong. Iedereen kan nu met de voeten omhoog onderuit gaan hangen en – mocht dat nog nodig zijn – gezellig na borrelen.

Iedereen is van harte welkom om deze sfeervolle muzikale ochtendwandeling mee te maken.

 

Lijkt het jou nou ook leuk om mee te gaan dauwtrappen, dan ben je natuurlijk 14 mei om 06.00 uur van harte welkom om met ons mee te lopen.
Drumfanfare Beatrix
www.drumfanfare-beatrix.nl
www.facebook.com/BeatrixDongen
www.twitter.com/BeatrixDongen
www.youtube.com/DrumfanfareBeatrix

Reacties