Wandelen en fietsen met een gids in Dongen

Foto:

Ook in mei kun je weer met de gidsen van Dongen en ’s Gravenmoer op pad. Op 10 mei neemt een gids je mee door stichten en stegen en op 17 mei volgt een dorpswandeling in ’s Gravenmoer. De fietsliefhebbers kunnen op 16 mei on der leiding van een gids een ritje maken door het buitengebied van Dongen.

Zondag 10 mei
Wandeling door stichten en stegen. De gids belicht de historie van het gebied, laat zien hoe deze is vertaald in nieuwbouwwijk De Beljaart en belicht onder andere de Korenmolen in Dongen. Vertrek om 11.00 uur vanaf de hoofdingang van de Volckaert, Dongepark 1 in Dongen.

Zaterdag 16 mei
Fietstocht door het buitengebied van Dongen, met verhalen over de schilders die in de 19e eeuw het Dongense leven vastlegden. Vertrek om 13.00 uur vanaf het museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen. Neem je eigen fiets mee! De fietstocht duurt ongeveer 3 uur.

Zondag 17 mei
Dorpswandeling ’s Gravenmoer, onder andere door het typische slagenlandschap en langs de historische grenslijn tussen Holland en Brabant. Vertrek om 11.00 uur vanaf parkeerplaats restaurant SED, Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer.

Aanmelden voor de wandelingen en de fietstocht is niet nodig.

Jaarplanning inloopwandelingen 2015
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten in het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vind je op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl of kun je gratis afhalen, onder andere bij het museum.

Reacties