Trainingen met e-bike, auto en scootmobiel voor wegwijze senioren

Foto:

Jong geleerd is oud gedaan, ook in het verkeer. Toch kan een (opfris)cursus geen kwaad. Ook niet voor zestigplussers met wellicht al 40 jaar ervaring op de weg. De maand mei is daarom uitgeroepen tot actiemaand. Senioren in Noord-Brabant kunnen deelnemen aan een groot aantal trainingen voor de e-bike, scootmobiel en auto om behendigheid te trainen en met aandacht voor nieuwe verkeersregels. Veilig Verkeer Nederland verzorgt op 21 mei en 30 juni een cursus Fietsveiligheid in Dongen.

In de cursus worden deelnemers getraind in fietsveiligheid in combinatie met een e-bike. De trainingen hebben plaats op:
• Donderdag 21 mei, van 13:30 tot 17:00 uur (Dongen 1)
• Dinsdag 30 juni, van 13:30 tot 17:00 uur (Dongen 2).
Iets voor u? Meld u aan via [email protected] o.v.v. Fietsveiligheid Dongen 1, Dongen 2 of bel 013-511 01 90.
Vermeld in uw e-mail de volgende gegevens: voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, man/vrouw, geboorte datum en telefoonnummer. Heeft u nog vragen, bel gerust. U ontvangt voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met alle nodige informatie over de locatie en het dagprogramma.

Cadeau in mei
In mei bieden 11 aanbieders op 16 locaties in Noord-Brabant trainingen aan voor senioren om meer te weten over de ins en outs van een e-bike, te oefenen met de beheersing van een scootmobiel en auto en kennis op te doen over de nieuwste verkeersregels. Een cursus of training volgen kan het hele jaar, maar senioren die zich aanmelden voor een training tijdens deze actiemaand ontvangen gratis het boek ‘Rondje Holland’ en iets lekkers bij de koffie. Meer informatie over alle trainingslocaties, aanvangstijden staat op www.wegwijsinbrabant.nl.

Word wegwijs en vergroot je wegplezier
De trainingen zijn onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne ‘Help Brabant naar NUL verkeersdoden’. In 2015 richt Nul verkeersdoden Brabant zich op de senioren. Zij hebben vaak al jarenlange ervaring op de weg en toch vallen er onder deze groep veel slachtoffers in het verkeer. Daarom biedt Nul verkeersdoden dit jaar samen met een groot aantal partners speciale trainingen, de wegwijs verkeersquiz en online testen aan. Doel is om kennis uit te breiden en vaardigheden te toetsen bij senioren. Hoe groter de verkeersveiligheid, hoe groter het plezier op de weg.

Campagne NUL Verkeersdoden Brabant
De campagne NUL Verkeersdoden Brabant is in 2012 van start gegaan om het bewustzijn van weggebruikers over hun eigen rol in het verkeer te vergroten. De campagne is een initiatief van de provincie Noord-Brabant samen met gemeenten en focust op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren. NUL verkeersdoden is te volgen via twitter @nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant en op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

Reacties