Denk mee over de toekomst van Dongen

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

140 verenigingen en organisaties, 630 bedrijven/ondernemers en de meer dan 500 leden van het Inwonerpanel Dongen, ontvangen de uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek van GfK dat belangrijk is voor de toekomst van Dongen. Iedere Dongenaar mag meedenken en deelnemen aan dit onderzoek.

Burgemeester Marina Starmans-Gelijns
,,Het college en de gemeenteraad zijn zeer benieuwd naar uw mening over de toekomst van Dongen”, aldus burgemeester Marina Starmans-Gelijns. Hieronder vindt u de link naar het digitale onderzoek van GfK. Iedereen die 18 jaar is of ouder en woonachtig in een van de kernen Dongen, ’s Gravenmoer of Klein-Dongen-Vaart, kan deelnemen.

Ga naar het onderzoek

Doel
Het onderzoek heeft als doel een zo goed mogelijk inzicht te krijgen op thema’s als: Wat zijn de kwaliteiten van onze gemeente bij de 3 kernwaarden wonen, welzijn en werken? Welke wensen heeft u voor de toekomst? Wat mag er zeker niet veranderen en wat zou u juist liever ├índers willen zien? ,,Uw opvattingen en standpunten zijn voor ons belangrijke bouwstenen voor de toekomst”, aldus de burgemeester.

Taken
Gemeenten in Nederland krijgen steeds meer en ook steeds zwaardere taken toebedeeld. Taken die eerst werden uitgevoerd door de provincie of nationale overheid. Hoe gaan we daar in Dongen mee om? Op basis van de uitkomsten van het onderzoek, kan het college nadenken over de manier waarop dat het beste kan. Vervolgens kan de gemeenteraad besluiten nemen die goed zijn voor de toekomst van Dongen en de bestuurlijke en ambtelijke structuur kiezen die daar het best bij past.

Reacties