Al bijna 10.000 kilo ‘doppen voor KIKA’

Foto:

Monique Blom-Jansen, inwoonster van ’s Gravenmoer, startte anderhalf geleden een nieuwe website: doppenvoorkika.nl. Bij de opening van die website zei ze tegen dongen.nieuws.nl: “ik spaar al jaren allerlei doppen voor een kennis die dat dan weer aan een vriendin geeft waarna die het weer verder brengt. Ik ben er nooit precies achter gekomen waar ze naar toe gaan en verder dan de uitleg dat het ‘voor het goede doel’ is ben ik er nooit gekomen.”

“Om het wat meer zelf in de hand te houden ben ik nu zelf een doppenactie opgestart zodat ik volledig de controle heb over de bestemming van de opbrengsten van die doppen”, aldus Monique. In oktober van het vorig jaar is de eerste lading van maar liefst 3220 kilo doppen afgeleverd bij het recyclebedrijf. Opbrengst voor KIKA: ruim 800 euro!

“Na deze eerste lading is het nog eens in een extra stroomversnelling gekomen” vertelt Monique Blom nu trots. “Er komen in het hele land inzameladressen bij en we hebben vorige week de tweede lading afgeleverd. Vanaf oktober is er in een half jaar tijd  maar liefst 6400 kilo aan doppen ingezameld. Een ongelooflijke hoeveelheid die weer 1.200 euro opleverde. In totaal zitten we nu dus al op bijna 10.000 kilo doppen en een opbrengst van ruim 2.000 euro.”

De doppen zijn afkomstig van een heel netwerk aan inzameladressen dat Monique in het afgelopen jaar heeft opgebouwd. Monique vertelt: “Inmiddels zijn er 6 contactadressen in 4 provincies: Noord Brabant : s’ Gravenmoer en Dongen, Zeeland: Geersdijk, Noord-Holland: Bussum en Zuid Holland: Stolwijk en Oude Wetering. Daarnaast hebben we 8 extra inleveradressen in Drunen, Stolwijk, Goes, Vlissingen, Colijnsplaat, Kortgene en Lopik

Reacties