Reünie 20 jaar Cambreur College

Foto:

Buiten was het winderig en fris, binnen was het supergezellig op zaterdag 11 april. Omdat het inmiddels 20 jaar geleden is dat het Schaepmancollege haar naam na een fusie veranderde in het Cambreur College leek het de schooldirectie het wel een goed idee om de leerlingen van deze laatste twintig jaar weer eens bijeen te brengen op een reünie.

Oud-leerlingen in de leeftijd van 18 tot 38 stroomden kort na drieën binnen, oud-collega’s van 65 tot 80 zochten hun school weer op. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Iedereen zocht benieuwd oude bekenden op. En het was goed om te merken, dat de oud-leerlingen en de collega’s net zoveel moeite hadden om hun geheugen weer opgefrist te krijgen. Een wandeling door het gebouw leverde heel wat verbaasde blikken op. Hier was toch … ? Hier hield de school toch gewoon op? Een aula, heeft het Cambreur een aula?

In de afgelopen 20 jaar heeft de tijd natuurlijk niet stil gestaan. De school is aan moderne eisen aangepast en zal dat ook in de komende 20 jaar doen. Van buiten verandert er niet zoveel, maar achter de blauwe muren wordt modern onderwijs gegeven. En dat konden de oud-leerlingen met eigen ogen zien. De Wall of Fame trok veel bekijks. Enkele oud-leerlingen stelden direct hun toekomstwensen bij: “Mijn ultieme doel is om op de Cambreur-Wall of Fame te komen.”  Dat laatste is volgense de directie geen probleem: “jullie zijn van harte uitgenodigd! Plaats genoeg!”

 

Reacties