200 woningen op beurs ‘Dongen Woont’

Foto:

De crisis in de woningbouw nadert zijn einde. Er worden door diverse partijen weer initiatieven genomen. Zaterdag 18 april zijn alle projecten die binnen afzienbare tijd in Dongen ontwikkeld worden, te zien op de beurs ‘Dongen Woont ‘ in de centrale hal van het gemeentehuis. U ziet er ruim 200 nieuwbouw, koop- en huurwoningen en beschikbare bouwkavels die de komende periode in de gemeente Dongen beschikbaar komen. Ook is er informatie over hypotheken, startersleningen en financieel advies over de aankoop en financiering van een woning.

Wethouder Bea van Beers (Ruimtelijk Beleid) opent de eerste editie van DongenWoont om 11.15 uur. “Een initiatief waar we blij mee zijn. De woningmarkt trekt weer aan. Diverse nieuwbouwplannen komen van de tekentafel. Heel veel partijen laten op deze beurs hun mooie plannen zien. Het doel van deze beurs is om de woiningmarkt in Dongen een flinke boost te geven. Daarnaast kunnen we op deze woonbeurs samen Dongen promoten als een prachtige woongemeente. We rekenen op veel bezoekers én nieuwe Dongenaren.”

Initiatiefnemers
De beurs is een initiatief van CIER ARCHITECTEN uit Dongen. John Trommelen (foto midden): “Met DongenWoont willen we een platform bieden waarbij wonen in Dongen centraal staat.” In DongenWoont zijn zo’n 20 partijen op het gebied van wonen verenigd: Gemeente Dongen, woningbouwcorporatie Casade, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten, makelaars en adviseurs.

Peter de Bont (foto links) van CIER ARCHITECTEN: “Op zaterdag 18 april kunnen bezoekers vrijblijvend in gesprek gaan met al deze specialisten om zich te oriënteren. Voor consumenten een uitgelezen mogelijkheid om op een centrale plaats kennis te maken met alle nieuwbouwprojecten die in ontwikkeling zijn of binnenkort in ontwikkeling worden gebracht”.

hoogt11
Een impressie van project De Hoogt

Vraaggestuurd
Naast concrete bouwplannen zijn er ook ontwikkelaars die de wensen polsen van de mensen die in Dongen op zoek zijn naar een woning. “Wat willen ze in een woning allemaal terugzien en wat verwachten ze van de ontwikkelaar. Er wordt dus zeker ook vraaggestuurd gewerkt en dat is anno 2015 erg belangrijk” aldus John Trommelen

Bouwkavels
Gemeente Dongen heeft op de beurs een eigen stand. Hier geven medewerkers informatie over bouwkavels in Fase 2 en 2A van De Beljaart en over de starterslening. Deze lening is voor veel starters op de woningmarkt een steuntje in de rug bij het kopen van een huis.

Bustour
Speciaal voor de bezoekers van DongenWoont rijdt er een bus langs een aantal bouwlocaties en projecten van de beursdeelnemers. Tijdens deze busrit krijgt u een mooie indruk van Dongen. Op de beursdag vertrekt de bus op een paar vaste momenten vanaf het gemeentehuis.

Meer informatie
DongenWoont op zaterdag 18 april is gratis toegankelijk. Voor de kleine bezoekers is er een kinderhoek. De woonbeurs heeft plaats tussen 11.00 en 15.00 uur in de Centrale hal van het gemeentehuis (bereikbaar via de achterzijde van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen). Parkeren is goed mogelijk op het gratis parkeerterrein achter het gemeentehuis. Op de website www.dongenwoont.nl ziet u wie aan de beurs deelnemen. Volg DongenWoont ook op Facebook en Twitter!

dw6

Reacties