Gemeente Dongen biedt werkzoekende 50-plussers Meesterbeurs

Foto:

Vanaf 20 maart is de Meesterbeurs beschikbaar voor Dongenaren van 50 jaar en ouder. Dit instrument, dat al beschikbaar is in Tilburg en Eindhoven, is bedoeld om werkzoekenden een extra manier te geven om bij werkgevers binnen te komen en om hun vaardigheden op te poetsen. De Meesterbeurs is een initiatief om werkloze 50-plussers via een stage een opstapje naar een baan te geven.

Met de Meesterbeurs kunnen werkgevers een 50-plusser een stage aanbieden. Hierbij gaat het om additioneel werk, voor maximaal zes maanden, waarbij werkzoekenden hun competenties en vaardigheden kunnen demonstreren, toepassen en verbeteren. Werkgevers komen op deze manier in contact met gemotiveerde potentiƫle werknemers. De 50-plusser behoudt zijn uitkering, heeft de mogelijkheid zich te ontwikkelen en krijgt daar bovenop een stagevergoeding van 150 euro per maand. Inzet van een meester-stagiair voor een half jaar kost de werkgever eenmalig 900 euro.

Doeltreffend
Bij de inzet van de Meesterbeurs komt geen administratieve rompslomp kijken. De procedure van de Meesterbeurs verloopt digitaal en is daardoor snel en gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk in kosten voor alle betrokkenen. Bedrijven kunnen vacatures plaatsen via www.meesterbeurs.nu. Werkzoekenden worden door de gemeente uitdrukkelijk gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar een leerbedrijf waar zij hun Meesterbeurs kunnen inzetten. Actief zoekgedrag wordt beloond en werkzoekenden kunnen samen met een werkgever invulling geven aan de Meesterbeurs.

Meesterschap
Waar jonge werkzoekenden vaak werkervaring missen, hebben werkloze 50-plussers een ander probleem. Ze hebben tientallen jaren gewerkt, maar missen soms aantoonbare kwalificaties die noodzakelijk zijn voor een nieuwe baan. Het idee voor de Meesterbeurs komt van Ton Wilthagen, de Tilburgse hoogleraar arbeidsmarktbeleid. “De langdurige werkloosheid onder ouderen loopt op, terwijl velen staan te trappelen om weer aan de slag te gaan en de pensioenleeftijd nog behoorlijk ver weg is. Oudere werkzoekenden zullen vaak niet meer in hun vorige functie of sector terecht kunnen. Daarom is het belangrijk dat zij hun werkervaring opnieuw kunnen verzilveren en vergroten. Dat vereist een innovatieve regeling. De Meesterbeurs biedt tijd voor een nieuwe stap. Zelf op een positieve manier initiatief nemen staat voorop”, aldus Ton Wilthagen

Meer informatie
Meer informatie over het project vindt u op de website www.meesterbeurs.nu.

Reacties