3220 kilo ‘doppen voor KIKA’

Foto:

Monique Blom-Jansen, inwoonster van ’s Gravenmoer, startte precies een jaar geleden een nieuwe website: doppenvoorkika.nl. Bij de opening van die website zei ze tegen dongen.nieuws.nl: “ik spaar al jaren allerlei doppen voor een kennis die dat dan weer aan een vriendin geeft waarna die het weer verder brengt. Ik ben er nooit precies achter gekomen waar ze naar toe gaan en verder dan de uitleg dat het ‘voor het goede doel’ is ben ik er nooit gekomen. Om het wat meer zelf in de hand te houden ben ik nu zelf een doppenactie opgestart zodat ik volledig de controle heb over de bestemming van de opbrengsten van die doppen”. Nu, een jaar later, is de eerste lading van maar liefst 3220 kilo  doppen afgeleverd bij het recyclebedrijf. Opbrengst voor KIKA: ruim 800 euro!

De doppen zijn afkomstig van een heel netwerk aan inzameladressen dat Monique in het afgelopen jaar heeft opgebouwd. Monique vertelt: “Inmiddels zijn er 6 contactadressen in 4 provincies: Noord Brabant :  s’ Gravenmoer en Dongen, Zeeland: Geersdijk, Noord-Holland: Bussum en Zuid Holland: Stolwijk en Oude Wetering. Daarnaast hebben we 8 extra inleveradressen in  Drunen, Stolwijk, Goes, Vlissingen, Colijnsplaat, Kortgene en Lopik
doppen
De doppen gaan naar het recyclebedrijf
Kunststof doppen blijken voor recyclebedrijven best een interessant product te zijn. “We hebben een afspraak met Broeckx recycling in Esbeek dat er per kilo ingeleverde doppen 25 cent rechtstreeks naar KIKA wordt overgemaakt.” aldus Monique. “Dat is ook het mooie van deze actie, het geld gaat meteen naar het doel waarvoor het bestemd is. We zijn geen vereniging of stichting en hebben geen bestuur. We zijn vrijwilligers die doppen inzamelen, sorteren en inleveren en proberen van een afvalstroom een geldstroom te maken voor KIKA.”
Meer informatie over onder andere de inleveradressen is te vinden op: www.doppenvoorkika.nl