Uniek concert Dongens Mannenkoor met Witrussische gasten

Foto:

Aanstaande zaterdag 27 september 2014 geeft het Dongens Mannenkoor samen met de Witrussische groep Kupalje een benefietconcert in De Cammeleur. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan de Stichting Pomosjtsj (hulp) uit Minsk. Deze organisatie houdt zich bezig met het structureel opzetten van een dagprogramma voor  gehandicapten in Minsk waardoor kinderen en jongeren de kans krijgen thuis op te groeien. De Kaarten voor dit concert zijn  te koop bij De Cammeleur en bij de koorleden. Een kaartje kost € 7,50 per persoon.

Dongens Mannenkoor-voorzitter Alexander Bongers is blij met deze kans. “We treden wel vaker op met anderen, maar je maakt het is is wel heel bijzonder dat je de mogelijkheid krijgt om met professionele muzikanten uit Wit-Rusland een concert te geven. En dat het dan voor het goede doel is, geeft het geheel nog een extra dimensie.”Jaarlijks komen de professionele musici van Kupalje naar het westen om in hun vakantieperiode  voor dit goede doel te musiceren op diverse plaatsen. Naast het bekende , maar ook speciaal voor dit concert nieuw ingestudeerde repertoire van het Dongens Mannenkoor kunnen bezoekers deze avond dus ook genieten van de hoogstaande muziek van de gasten.
Muziekensemble Kupalje bestaat uit tenor Viktor Streljtsjenja, bariton Alexander Krasnodubski, cimbalist Tatjana Jeletskaja en pianist Nicolai Serdobov uit Minsk. Viktor, Alexander, Tatjana en Nicolai Serbotov .Zij , en het Dongens Mannenkoor zetten zich belangeloos in voor de armste kinderen uit Wit-Rusland. DMK zal ook samen met het ensemble optreden.
Viktor Streljtsjenja
Viktor is geboren in Gomel, Wit-Rusland. Na zijn studie Russische letterkunde heeft hij de solistenopleiding gedaan aan het conservatorium in Moskou. Met de wetenschap dat zijn stem omschreven is als een dramatisch tenor heeft hij rollen gespeeld in een aantal Russische opera’s (bijvoorbeeld Tosca van Puccini en Boris Godunov van Mussorgsky).
De laatste jaren speelt Viktor rollen in West Europese opera’s en vertolkt hij volksliederen uit meerdere landen. Hij is eerste solist (tenor) aan het Bolshoi Operatheater van Minsk.
Viktor Streljtsjenja heeft, als solist, vele buitenlandse optredens achter de rug. Hij trad onder meer op in Amerika, Argentinië, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en China. Nog steeds zingt hij de tenorstem in de Carmina Burana. Tijdens de concerten staat, naast opera, het Russische Volkslied centraal.
Alexander Krasnodubski
Alexander is bariton en solist aan de Staatsopera in Minsk. Hij werd ook geboren in Minsk en volgde daar het conservatorium. Voor zijn afstuderen heeft hij onder andere meegedaan aan een concours in Wenen. De stem van Alexander staat bekend als lyrisch bariton. Daarom heeft hij direct een vaste plek verworven in de opera’s van, onder meer, Mozart, Bizet en Tsjaikovski. Momenteel vertolkt hij de rollen van Figaro in Figaro’s Hochzeit en van Don Escamilo uit de Carmen van Bizet. Daarbij bekwaamt hij zich in opera’s in de Witrussische taal, in Minsk, maar ook ver daar buiten. De laatste jaren bezocht hij Turkije, China, Italië en Duitsland. Naast vertolker van het volkslied, zingt hij ook romances van Debussy en Rachmaninov.

Tatjana Jeletskaja
Cimbaliste en soliste Tatjana Jeletskaja was tot 2013 verbonden aan het conservatorium in Minsk. Zij is geboren in Minsk, volgde daar het conservatorium en studeerde af op Master-niveau. Naast het docentschap op het conservatorium trad zij altijd op als soliste. Haar repertoire kent een grote variëteit. In Wit Rusland is veel muziek verwerkt tot muziek op het cimbaal. Daarom is Tatjana vertrouwd met volkmuziek, van over de hele wereld. Zij speelt Wit Russische, Amerikaanse en Franse volksmuziek. Ook staan veel dansen op het programma, zoals de Csardas, Peruaanse dansen en polka’s. Daarnaast staan ook ouvertures van opera’s op het programma. De laatste jaren woont ze in Luxemburg en treedt op in de omliggende landen.
Nicolai Serdobov
Nicolai is pianist, solist en was tot 2013 verbonden aan het conservatorium in Minsk. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Minsk op het hoogste niveau. Nicolai komt uit een zeer muzikale familie. Naast het docentschap trad hij op in veel Europese landen. De laatste jaren onder meer in Duitsland en Luxemburg. Zijn talent komt naar voren tijdens de begeleiding van jonge musici op concoursen. Hij begeleidt tijdens deze concoursen blazers, zangers en strijkers. Zijn geheugen voor de muziek is zeer groot. Hij speelt uit zijn hoofd onder andere werken van Rachmaninov en Chopin, maar ook Hebreeuwse muziek, operette en jazzachtige muziek. Hij is een veelzijdig getalenteerd musici
dmk
Bezoekers aan dit concert krijgen niet alleen een zeer hoogstaand en bijzonder programma voorgeschoteld, maar steunen met hun aanwezigheid meteen ook het goede doel. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.