Veelbelovend theaterseizoen Donckhuys

Foto:

De grote zaal van de Cammeleur was tot de laatste plaats bezet bij de previewavond afgelopen vrijdag. Met deze avond werd het theaterseizoen 2014-2015 officieel geopend. Een zevental acts kwam alvast een voorproefje geven van het programma wat zij in het komend seizoen bij Donckhuys komen spelen.

Presentator van de avond was Aafke Boudewijns, die niet alleen de acts aankondigde maar ook nog op een ontspannen manier gesprekjes voerde met de diverse artiesten. Het publiek smulde van alles wat ze deze avond voorgeschoteld kregen.
De avond werd geopend door Mark van de Veerdonk die, verkleed als pastoor, met een spervuur aan grappen de lachers al snel op zijn hand kreeg. De opgewarmde zaal was daarna goed besteed aan Wim Daniels en Yvonne Gijsbers. Hun show bestaat uit gesprekken aan de keukentafel, in Brabants dialect.  Op een ongedwongen manier spelen zij met de taal en nemen het publiek daarin  volledig mee. Een feest voor de taalliefhebber. De show ‘slowen en schuren’ staat geprogrammeerd op vrijdag 26 september in De Cammeleur.
De kleine Belgische cabaretier William Boeva had daarna ook geen enkele moeite om het publiek aan zich te binden. Boeva deed zijn naam als ‘grappigste dwerg van België’  alle eer aan en kan, door zijn overtuigende optreden, alvast hopen op een goedgevulde zaal als hij zijn volledige show ‘Megalomaan’ op de planken brengt op vrijdag de 13e maart.
Het publiek genoot verder voor de pauze nog van een optreden van mentalist Jochem Nooijen met, zoals hij het zelf noemt ‘theatraal illusionisme’
 
Na de pauze werd het publiek nog getrakteerd op optreden van cabaretier Fabian Franciscus, de muziekgroep Bender en cabaret van Zolder. De laatste groep is ook al snel weer te beluisteren. Zij komen op 4 oktober naar de Cammeleur met een ode aan de (bijna) vergeten tekstdichter Guus Vleugel.
Een geslaagde avond voor het publiek en een veelbelovend programma voor het komende theaterseizoen. Naast de artiesten die acte de presence gaven op de previewavond staan er nog enkele gerenommeerde namen geprogrammeerd. Andy Marcelissen komt met een reprise van zijn show Dichter bij ’t volk. Ook Lenny Kuhr doet Dongen komend seizoen aan met haar programma ‘Wie ben je’. Debby Petter vertelt in een indrukwekkende monoloog het oorlogsverhaal van haar moeder en cabaretier Johan Goossens leert in zijn show de mensen kennen.  Genoeg aanbod voor een heerlijk avondje uit in Dongen. Voor een overzicht van het complete programma van Donckhuys KLIK HIER.