Bloemen voor wereldkampioene Kelly van Zon

Foto:

Afgelopen week slaagde de Dongense tafeltennisster Kelly van Zon er  in om voor de tweede maal in haar carrière de wereldtitel in het paratafeltennis voor zich op te eisen. Zij deed dat in Beijing. Deze prestatie ging natuurlijk niet onopgemerkt voorbij aan het Dongense gemeentebestuur. Burgemeester van Diessen en de wethouders Panis en van Beers zetten Kelly van Zon daarom tijdens een lunch bij Brasserie Winkk even in het zonnetje én in de bloemen.Hij deed dat op een ludieke manier door het gezelschap, wat naast Kelly bestond uit haar naaste  familie en vrienden, in een quiz enkele sportvragen voor te leggen. De conclusie die uit de vragen getrokken kon worden was dat Dongen zeer trots is op topsporter Kelly van Zon. “Bij het WK 2010 in Gwangju (Zuid-Korea) won je voor de eerste maal de wereldtitel.

Twee jaar later in London voegde je daar Paralympisch goud aan toe. Tja, en dan ben je onomstotelijk de aller-, allerbeste ter wereld. En dan – want zo werkt het in de topsport – dan gaan mensen op je jagen. Dan ben je voor topsporters die óók wereldkampioen willen worden en Paralympisch goud willen, het grote doelwit. Iedereen wil jou verslaan.Vanuit dat perspectief vind ik het extra waanzinnig knap dat je afgelopen week in China wederom aan al je concurrenten hebt laten zien: jullie kunnen trainen wat jullie willen, jullie kunnen aan de wedstrijdtafel véchten wat jullie willen, maar: Kelly van Zon, uit mooie Brabantse Dongen, is en blijft de allerbeste” aldus burgemeester van Diessen.
kelly2
Kelly van Zon bleef bescheiden onder alle loftuitingen . “Ik vind het wel mooi om te horen hoe trots ze in Dongen op mij zijn” aldus de kersverse wereldkampioene , die met dagelijkse trainingen in sportcentrum Papendal blijft werken aan meer successen. Op de vraag of ze ook al bezig is met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016, klinkt een gedecideerd ja. “Maar ik zal me daar eert voor moeten plaatsen” aldus Kelly. “Tijdens het EK in Denemarken in oktober 2015 zal ik er moeten staan” . In aanloop daar naar toe volgen nog heel wat toernooien, onder andere in Costa Rica en Slovenië, die belangrijk zijn voor de plaatsing op de wereldranglijst. “Ik sta nu weer nummer 1, maar afgelopen jaar was ik wat teruggezakt en dan is het keihard werken om wee terug te komen.”
 
Een trotse burgemeester van Diessen beloofde Kelly dat ze ook voor de Dongenaren nog in de schijnwerpers gezet gaat worden: “Je hebt al een boom, een gymzaal en een zilveren knoop. Vandaag komt daar een mooie bos bloemen bij én een belofte. Bij ons jaarlijkse sportgala in De Salamander gaan we jou én Nadine Broersen (onze Dongense wereldkampioenen) op een mooie manier bedanken voor de prachtige sportprestatie die jullie cadeau hebben gedaan aan de Dongense gemeenschap. Jullie zijn hiermee een voorbeeld voor jong en oud.
Foto’s: Gert-Jan Stads / Pix4Profs