DVVC organiseert groot G-voetbaltoernooi

Aanstaande zaterdag 6 september organiseert Voetbalvereniging DVVC voor de derde maal het Jan Oomens sr. G-voetbaltoernooi. Ruim 250 spelers en speelsters zullen die dag hun beste beentje voorzetten en natuurlijk proberen een prachtige beker in de wacht te slepen.  Publiek is meer dan welkom!  

Kees van den Bemd is samen met een commissie verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. dongen.nieuws.nl sprak met hem. “Twee jaar geleden startte het toernooi als  afstudeerproject van Birte Janssen. Het werd zo’n groot succes dat meteen werd besloten dat dit een jaarlijks terugkerend toernooi moest worden bij DVVC.,” aldus Kees.  “Bij de eerste editie kwamen er 12 teams tegen elkaar strijden om de felbegeerde wisselbeker en dit jaar is dat aantal al uitgegroeid naar maar liefst 21 teams uit de gehele regio van Brabant.” aldus Kees. 
G-voetbal
Het is inmiddels al weer zo’n zes jaar geleden dat DVVC begon een G-voetbalteam, bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. “Dat sloeg meteen enorm aan, binnen no-time hadden we twaalf aanmeldingen” vertelt Kees, die vanaf het begin betrokken is bij het team. “Gelukkig bleken er ook genoeg vrijwilligers bereid om hun steentje bij te dragen in de organisatie en begeleiding. En dat is ook zo gebleven… momenteel heeft het G-team zo’n twintig leden tussen de 8 en 45 jaar, zowel mannen als vrouwen, en ongeveer evenveel begeleiders. Naast het voetbal organiseren we bv ook wel eens een disco-avond en die is ook altijd goed bezocht” 
y4r0fn1titlheaewx5i5vtlys
Jan Oomens sr.
De naamgever van het Jan Oomens sr. voetbaltoernooi was een DVVC-er in hart en nieren die ook meteen enthousiast was toen het idee van een G-team geopperd werd. “Helaas heeft Jan het zelf niet meer mee mogen maken maar we laten hem voortleven door het toernooi naar hem te vernoemen. Natuurlijk hebben we dat in overleg met de familie gedaan. Die waren erg vereerd en vonden het fijn dat Jan zo nog steeds een plek heeft binnen DVVC.”
Het toernooiprogramma
Vanaf 9.30 uur zal worden gestart met een officiële opening met als hoogtepunt het voorstellen van alle teams op het hoofdveld. Vanaf 10 uur zullen de eerste wedstrijden gaan plaatsvinden op de drie velden van DVVC. Rond de klok van 12 uur zal er een uurtje worden gepauzeerd en zal er een zanger optreden. Vanaf 13.00 uur gaan  de wedstrijden weer beginnen en rond de klok van 15.00 uur zal bekend zijn wie de wisselbekers en de daarbij behorende prijzen mee naar huis kunnen nemen.Ook wordt er nog gestreden om een penalty-bokaal. Voor de kleine bezoekers is er de hele dag een luchtkussen.
m3h0s5nrcow54m90xyyyqbknn
“Wij hopen op veel publiek”, besluit Kees zijn enthousiaste verhaal. “Het is prachtig om te zien hoe ze genieten van zo’n toernooi en de entourage eromheen. En natuurlijk wordt dat alleen maar mooier als er een groot aantal Dongenaren langs het veld staat om aan te moedigen. Iedereen is van harte welkom op Sportpark Dongekant aan de Sportlaan!”