‘Glasexplosie’ nieuwe tentoonstelling LOOIERIJ

Zaterdagochtend opende wethouder Piet Panis, in het bijzijn van vele Nederlandse en Vlaamse gasten, de  nieuwe  internationale wisseltentoonstelling “Glasexplosie”. Deze expositie waaraan ook vele Dongense amateur-kunstenaars deelnemen., zou ook gezien kunnen worden als een vette positieve knipoog naar de plofflesaffaire van het historische Dongense merk EXOTA, zoals die in dit museum op de vaste historie-expositie nog steeds  te zien is.  Vanuit deze bedrijvigheid van Van Tuijn, kent Dongen nog steeds een toonaangevende glasindustrie. Ooit PLM, nu Ardagh.   

Onder de begeesterende leiding van hun docent, de Vlaamse  Marleen Lippeveld, die ook aanwezig was bij de feestelijke opening van deze expositie, werkten de cursisten van de ACADEMIE MERKSEM, Stad Antwerpen, België,  een jaar aan hun glazen creaties.  Daarnaast werkten tien Dongense amateur-kunstenaars samen in een speciaal project: Joke Driessen, Jacqueline Molenschot, Marian Evers, Inge Sprangers, Anny Sprangers, Nel de Jong, Susanne van der Wee, Ingrid Kemmeren, Bregje Beekers, Nel Beekers. Zij produceerden de glazen schalen, die vanaf vandaag liggen te pronken in DE LOOIERIJ.
cuhe4hxadk3bxfso3zdeby3cg
Een vaste groep van 22 Nederlandse cursisten werkte in dit jaar aan glazen zuilen. Vorig jaar mochten wij al een voorproefje aanschouwen van  de Dongense Nel Beekers die zelfs glas en leer in haar zuil combineerde. Hun producten zullen een waar park van glas vormen.
Tot slot waren er 12 Vlamingen die hun creativiteit vertaalden in glazen objecten zoals tasjes, potten, schoentjes etc. ook deze objecten maken deel uit van deze expositie.
Kortom, een ware explosie van glaskunst van maar liefst 44 Nederlandse en Belgische cursisten! 
rysuub16j8plv4wveks2g4zgb
Graag laten zij allen hun fascinerende creatieve producten aan de bezoeker zien. Deze expositie kent een gratis entree is te bezichtigen tot 9 november 2014. Uiteraard nodigt DE LOOIERIJ iedereen graag uit om ook de vaste exposities van dit mooie museum te bezoeken, mogelijk gekoppeld aan een aangenaam verblijf op de oude looiputten op het ECCOplein.