Kinderlintje 2014

Foto:

Op donderdag 20 november reikt burgemeester René van Diessen samen met wethouder Bea van Beers voor de 7e keer Kinderlintjes uit aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die iets bijzonders hebben gedaan. Opa’s, oma’s, meesters, juffen, buurvrouw, wijkagent: kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het de gemeente voor maandag 27 oktober 2014 weten!

Waarom?
Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een super record gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Een paar voorbeelden;
een kind dat iets heldhaftigs heeft gedaan zoals bijvoorbeeld het redden van een dier uit een benarde situatie
een kind dat zich heeft ingezet voor een goed doel
een kind dat oudere mensen heeft geholpen
een kind dat met een nieuw initiatief komt.
Promotie
Op alle scholen komen posters te hangen en krijgt iedere leerling een flyer mee naar huis. Behalve aan de basisscholen worden de posters en formulieren tevens beschikbaar gesteld aan de bibliotheek, JC de Poort en het Centrum Jeugd en Gezin. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en volop aanmeldingen te krijgen voor het Kinderlintje.
Formulier
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Kinderlintje? U kunt hem of haar voordragen door het voordrachtformulier in te vullen. Dit formulier kunt u downloaden van de website www.dongen.nl  Let op! Dit moet gebeuren vóór maandag 27 oktober 2014. Het is heel belangrijk om daarbij twee referenties op te geven. Dat zijn twee personen die het helemaal met de voordracht van het kind eens zijn.
De voordracht kunt u in een enveloppe sturen naar: Gemeente Dongen, t.a.v. Team Communicatie, Antwoordnummer 10.050, 5100 VB Dongen (een postzegel is niet nodig). Het formulier mag ook worden ingeleverd bij het gemeentehuis.
Jury
Na de sluitingsdatum beoordeelt een jury welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. Deze jury bestaat uit burgemeester René van Diessen, wethouder Bea van Beers en de jeugdgemeenteraad. De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen te zijner tijd een speciale uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op donderdag 20 november 2014.