De zomer voorbij?

Foto:

Inmiddels is de laatste meteorologische zomermaand alweer halverwege, maar of de zomer nog terug gaat keren deze maand valt te betwijfelen. Lagedruk-gebieden hebben het weer stevig in handen en zorgen ook de komende week voor koel en wisselvallig zomerweer.

Vanochtend zijn er wolkenvelden, enkele buien en vooral in het zuiden en oosten ook opklaringen. Over het noorden trekken veel buien en daarbij is kans op onweer. De buiigheid breidt zich langzaam uit richting het zuiden.
Vanmiddag is het vrij wisselvallig weer met regelmatig buien. De meeste neerslag trekt over het midden en noorden van het land en daar is de kans op een onweersbui het grootst. Af en toe breekt de zon door en de temperatuur stijgt naar 17 tot 19 graden.
Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind die langzaam naar het westen draait en in de middag iets in kracht af neemt. Aan de kust is de wind (noord)westelijk en krachtig tot hard.
Vanavond is er nog kans op een enkele onweersbui. Daarna worden de buien minder actief en neemt de onweerskans sterk af. Komende nacht kunnen de buien vanuit het westen opnieuw opleven met in de westelijke provincies kans op een enkele onweersklap.
Morgen kunnen we een afwisseling verwachten van stapelwolken, enkele buien en zo nu en dan zon. Heel plaatselijk kan weer een onweersbui ontstaan en de middagtemperatuur ligt rond 17 graden. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het geleidelijk op. In de nacht naar woensdag kan de temperatuur in het binnenland dalen naar 7 of 8 graden.
Woensdag en donderdag zijn de buien minder talrijk en is er wat meer ruimte voor de zon. Bij een matige wind uit het (zuid)westen wordt het 18-19 graden.
De dagen daarna blijft het wisselvallig weer en stijgt de middagtemperatuur een paar graden.

Bron: weeronline.nl