Zomeractiviteiten senioren groot succes

De zomeractiviteiten voor senioren in Dongen en ’s Gravenmoer werden van 14 juli t/m 8 augustus voor de 6e maal georganiseerd. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers van Stichting Welzijn Ouderen Dongen, Stichting Open Bejaardenwerk ’s Gravenmoer en KBO Dongen. Ook dit jaar was de belang-stelling groot en werd er met veel plezier deelgenomen aan de diverse activiteiten. Meer dan 200 mensen hebben in deze weken meegedaan aan 64 activiteiten. De deelnameprijs werd laag houden dankzij de financiële bijdrage van de Rabobank, Vieya, Mariaoord en het VSB Fonds.

Er was een grote diversiteit aan activiteiten, maar liefst 27 activiteiten dit jaar. Zo kon er bijvoorbeeld gekookt worden bij SED, een bezoek gebracht worden aan afvalverbranding Attero te Moerdijk, of een bijzondere wandeling gemaakt worden door de Eendenkooi in Terheijden. Met de keuzes van activiteiten zat er voor iedereen wel wat bij. Bijzonder interessant waren de lezingen van de notaris en huisarts, maar ook zeker de bezoeken aan Martens beton (foto) en de Waterzuivering. Bij Tineke’s Tuin in Oosteind (foto boven) mocht er volop geplukt worden in de pluktuin en daarna werden er mooiste bloemstukken gemaakt. Alle deelnemers gingen naar huis met een echt eigengemaakt bloemstuk! 
veoon94lgdv5d0eimkdjvifv9
De Kaasboerderij uit Udenhout heeft een hele ruime keuze aan eigengemaakte kazen, die natuurlijk ook geproefd werden. En van het proeven werd ook gebruik gemaakt bij de likeurbranderij van Schrobbelèr. De meeste aanwezigen hadden nog niet eerder op zoveel verschillende manieren Schrobbelèr gedronken! Uiteraard mocht dit jaar het Jeu de Boules SWOD-toernooi (foto) niet ontbreken en zelfs de burgemeester heeft nog een spel gespeeld voor de prijsuitreiking. 
cbcp7rjedlk6u50jbplnj9d6i
Als laatste werden de zomeractiviteiten gezellig afgesloten met een goed verzorgde bingo en barbecue bij de Viersprong. We kunnen terugkijken op zeer geslaagde zomeractiviteiten 2014 en de organisatie wil iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan deze fijne weken. Een uitgebreid verslag en de overige foto’s zullen binnenkort op de website van SWOD staan: www.swodongen.nl