Wandelen met een gids in Dongen en ’s Gravenmoer

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Samen met een gids wandelen door Dongen en ’s Gravenmoer is bij uitstek een manier om de gemeente Dongen beter te leren kennen. Op zondag 10 en zondag 17 augustus kunt u weer deelnemen aan een gidswandeling.

Zondag 10 augustus, 11.00 uur: Wandeling Achterberg
Dongen was in de negentiende eeuw een geliefd schildersoord. Kunstenaars
kwamen van heinde en verre om hier studies te maken van wevers, schoenmakers, spinsters en kantwerksters. In de romantische periode zochten kunstenaars er de woeste ongerepte natuur, pittoreske boerderijen en het bijzondere duinlandschap, te midden van bossen en Brabantse hei. De wandelgids van Dongen neemt u mee terug in de tijd en bezoekt onder andere het zandverstuivingsgebied de ‘Bergen’. Vertrek om 11.00 uur vanaf hotel De Villa, Hoge Ham 124 in Dongen. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.
 
Zondag 17 augustus, 11.00 uur: Dorpswandeling ’s Gravenmoer
De pittoreske Vaartweg, het water, de bruggen en de boerderijen maken ’s Gravenmoer tot een prachtige plek om te ontdekken. De wandelgids loopt elke maand een andere route en belicht op geheel eigen wijze de historie van dit Hollandse dorp. Vertrek om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.
Jaarplanning inloopwandelingen en fietstochten 2014
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten door het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data en meer informatie over arrangementen-op-maat vindt u op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl.