Politie houdt verdachte aan voor inbraak bij TC Bas Dongen

De politie heeft donderdag omstreeks 23.40 uur in een woning een 33-jarige man aangehouden die verdacht wordt van een inbraak bij tennisvereniging Bas Dongen.

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 juli werd er ingebroken bij de tennisvereniging aan de Bas Dongen. Schoonmakers ontdekten rond 07.00 uur dat een deel van het hekwerk was open geknipt. Verder waren de deuren van het berghok opengebroken. Daaruit waren onder meer een trekker en twee bladblazers weggenomen. Een getuige meldde dat hij omstreeks 02.30 uur een auto met aanhangwagen had zien wegrijden.
Aantreffen trekker
Dezelfde nacht werd rond 03.40 uur in Dongen na een melding van een verdachte situatie een 32-jarige man uit Dongen en een 33-jarige Bredanaar aangehouden nadat in de auto waarin zij hadden gereden inbrekerswerktuigen, een kniptang en een waterpomptang, waren aangetroffen. Op de auto zaten kentekenplaten die niet bij de auto hoorden. Vervolgens werd onderzoek ingesteld op het adres van de te naamgestelde, een 33-jarige man uit Dongen. Daar werd in de tuin een aanhangwagen aangetroffen met daarop een roodkleurige trekker. Bij nader onderzoek is gebleken dat deze tractor eerder dezelfde nacht was gestolen bij de inbraak bij de tennisvereniging. De aanhangwagen met daarop de trekker werd in beslag genomen. De officier van justitie gaf vervolgens toestemming om de 33-jarige verdachte buiten heterdaad aan te houden. Donderdagavond 24 juni 2014 werd de gezochte verdachte na onderzoek in een woning aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.