Musis Sacrum sloot verenigingsjaar af met 7 geslaagden

Foto:

Vorige week donderdag sloot Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum het muzikale seizoen op traditionele wijze af. Het ‘Steenblazen’ stond als passende afsluiting op de agenda. Vier orkesten gaven een kort optreden, de geslaagden ontvingen hun HaFaBra-diploma en er was ook aandacht voor de ‘vrijwilliger van het jaar’. Daarna was het tijd voor een ècht Musis-feestje waarbij alvast voor uitgekeken en geproost werd op de vakantie. 

Steenblazen
Het muziekseizoen wordt bij Musis Sacrum afgesloten met het traditionele “steenblazen”. Dit voor de steen blazen is een populaire traditie van Musis Sacrum. Met de steen wordt de eerste steen van de gelijknamige concertzaal bedoeld, die door de president (voorzitter van de vereniging) C.L. Bressers op 12 juli 1885 was gelegd. Voor de steen blazen hield in dat de leden van de harmonie na de laatste repetitie naar buiten gingen, in een grote kring rond de ingemetselde gedenksteen gingen staan en een mars speelden. Dit leverde een gratis consumptie op, zodat er bij het naleven van deze traditie nooit absenten waren. De gedenksteen is nu in het bezit van de muziekvereniging en vormt op de laatste repetitiedag weer het middelpunt bij optredens van de verschillende afdelingen. Natuurlijk ontbreken de gratis consumpties op deze avond ook niet. Een mooie traditie die binnen de vereniging echt leeft. Vele ouders en overige familieleden wonen deze laatste repetitie bij. 
Programma
Het aspirantenorkest, de jongste muzikanten van de vereniging, opende deze avond. Samen met een zestal jonge muzikanten die een workshop bij Musis hebben gevolgd verzorgden zij twee nummers. Hierna sloten de leden van het jeugdorkest aan voor het vervolg. Het Volwassenen Leerlingen Orkest (VLO) stond daarna op het programma, de afsluiting was voor het harmonieorkest. Traditioneel wordt er ook als laatste muziekstuk een mars gespeeld. Deze mars wordt dan niet door de dirigent gedirigeerd, maar door iemand uit de vereniging. Jorik Bosters viel de eer te beurt om het harmonieorkest te leiden tijdens deze mars. Jorik was voor zijn Hafa-examen C (trompet) cum laude geslaagd. Op deze avond is er altijd aandacht voor een vrijwilliger van het jaar. Elly Louwet werd dit keer in het zonnetje gezet. Zij is actief in de muziekcommissie van het VLO en ondersteunt de vereniging achter de schermen. Zij ontving uit handen van voorzitter Kees Broeders een mooi boeket. 
Geslaagden
Totaal zeven A – B en C-Diploma’s. Weer veel leden hebben dit jaar bij Het KunstPodium een HaFaBra-examen gedaan voor hun instrument. De puntenlijst ontvingen zij van de muziekdocent, maar het diploma werd op deze avond uitgereikt. Uit handen van Robin Kokx (jeugdcommissie) ontvingen zij het welverdiende diploma. Een overzicht van de geslaagden. HaFa A: Joris IJpelaar (trompet), Daan IJpelaar (trombone), Emiel Broeders (mallots); HaFa B: Jill Voskuil (saxofoon), Charlotte Jansens (dwarsfluit), Maartje Bastiaansen (Dwarsfluit) en voor Hafa C is Jorik Bosters cum laude op trompet geslaagd. De zomervakantie is nu begonnen en in de week van 1september staan de eerste repetities weer op de agenda. 
Rommelmarkt spullen gezocht.
Een jarenlange traditie van de tweedehands- cq rommelmarkt georganiseerd door de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum, op de eerste zondag van september, wordt ook dit jaar weer voortgezet. De vereniging is sinds kort in het bezit van een eigen opslagcontainer om spullen voor deze gezellige markt in op te slaan, met dank aan de firma Vermeer Containers. Het inzamelen van bruikbare spullen en gebruiksvoorwerpen (witgoed, kleinmeubelen en pc-apparatuur worden niet ingenomen) voor de rommelmarkt is al begonnen. Ruimt u binnenkort uw zolder, schuur of garage op èn heeft u daar spullen staan voor ‘een tweede ronde’, dan is Musis Sacrum het adres om contact op te nemen. Het aanleveren van uw spullen kan in de vakantieperiode kan na telefonische afspraak met Kees Jacobs via 06-54366246.! Zegt het voort, zegt het voort! Zo zorgt de muziekvereniging door de nodige zelfwerkzaamheid voor een financiële injectie. Bedankt voor uw bijdrage.