Dongen heeft ‘Jos Sengers benkske’

Het vertrek van Jos Sengers als eigenaar en drijvende kracht achter Jumbo Dongen heeft bij de vele Dongense verenigingen heel wat losgemaakt. Jos Sengers, die met zijn verenigingen-muntjesacties en andere sponsoractiviteiten voor vele verenigingen een belangrijke spil was in het Dongense verenigingsleven, werd ter gelegenheid van zijn vertrek door de verenigingen in het zonnetje gezet. Hij onthulde, samen met zijn vrouw Carolien, een Social Sofa die zij naam draagt. Het ‘Jos Sengers benkske’ aan de Hoge Ham ter hoogte van Brasserie Winkk zal een ontmoetingsplaats worden waar vele zaken en toekomstige initiatieven, mogelijkheden en samenwerkingen zullen worden besproken!  

Vrijwilligers van een aantal verenigingen hebben het idee geopperd om ter gelegenheid van het vertrek van Jos Sengers een symbolisch cadeau te geven aan alle sponsoren als blijk van waardering voor de ondersteuning van de lokale verenigingen en stichtingen. Alle verenigingen en stichtingen zijn aangeschreven en binnen een week werd het initiatief door meer dan 100 verenigingen en stichtingen omarmd. Dit enthousiasme heeft ook een aantal Dongense onderneming aangestoken die ook hun deelname aan dit mooie initiatief toe hebben gezegd.
Ruim 60.000 steentjes zijn geplakt op een SocialSofa. Hiermee zijn 55 vrijwilligers van een groot aantal verenigingen en stichtingen ruim 385 uur in ruim 3 weken bezig geweest. Zo hebben de verenigingen met z’n allen een steentje bijgedragen aan dit Dongense bankje. Op het bankje is de skyline van Dongen die de verbintenis maakt tussen Dongen, de verenigingen, de gemeente en het bedrijfsleven. 
Voorafgaand aan de onthulling van het bankje deelde Jos Sengers zelf cadeautjes uit aan de Dongense verenigingen die afgelopen weken weer indrukwekkende bedragen bij elkaar gespaard hadden tijdens de muntjes actie. Hierover later meer. Na de ointhulling zorgde zanger Vinzzent met een optreden voor een mooie afsluiting van de dag.
Zie fotoreeks boven voor een sfeerimpressie