10 jaar BVL basisschool Achterberg

Woensdagochtend bezocht wethouder Ad van Beek (Verkeer) R.K. basisschool de Achterberg. Aanleiding voor het bezoek was deze school 10 jaar in het bezit is van het Brabants Verkeersveiligheidslabel (BVL). Op Achterberg maakt verkeersveiligheid al 10 jaar structureel deel uit van het onderwijs. Als waardering voor deze inzet kreeg de school een cheque ter waarde van  € 200,- ter besteding aan verkeersgerelateerd doel. De leerlingen ontvingen daarnaast allemaal een tas met opdruk. Voor de leerlingen van groep acht, die vandaag ook per fiets vertrokken naar hun ‘kamp’ was er ook nog een flesje met water. 

BVL
Het BVL biedt basisscholen en gemeenten een helpende hand om structureel en praktijkgericht verkeerseducatie te geven. Het is een project van de provincie Noord-Brabant gericht op jongeren tussen de 4 en 12 jaar. Basisschool Achterberg besteedt veel aandacht aan het bewust maken van de leerlingen op het gebied van verkeersveiligheid. Hannie Peeters die de activiteiten op dit gebied coördineert, legt uit: “ons doel is om als school steeds alert te blijven om de schoolomgeving zo veilig mogelijk te maken en houden.”
kgn5lv3u87q3ut7soe8up85ii
Aandacht
“Wij willen verkeer goed bij de kinderen onder de aandacht te brengen en doen dit door op 2 plaatsen brigadier posten te bezetten. Aan de st Josephstraat hebben we bovendien op de oprijlaan een KISS-AND-RIDE strook gemaakt zodat de ouders die hun kind naar school brengen hier hun kind veilig uit kunnen laten stappen en meteen door kunnen rijden” aldus Hannie, die een opsomming geeft van de activiteiten die er georganiseerd worden om de kinderen en de omgeving verkeersveilig te maken. “De groepen 1 en 2 gaan  wandelen in de wijk, de groepen 3 tot en met 6 doen een fietsparcours  op het schoolplein. Groep 7 oefent de verkeersexamen route en groep 8 oefent om in een groep te fietsen voorbereiding op hun kamp. En tot slot organiseren we elk jaar voor iedere groep een verkeersochtend. 
Cadeau
Al deze inspanningen worden door de gemeente Dongen zeer gewaardeerd. Wethouder van Beek sprak de kinderen toe: “Tien jaar geleden stond ik hier op dezelfde plaats en reikte ik Achterberg als eerste Dongense basisschool het Brabants Verkeersveiligheidslabel uit. De afgelopen jaren hebben we steeds gemerkt dat Basisschool Achterberg heel veel aandacht aan verkeersveiligheid is blijven besteden. En dat vinden wij als gemeente erg belangrijk en goed van deze school. Daarom hebben jullie wel een cadeau verdiend.” Onder een groot applaus reikte de wethouder reikte daarna een cheque uit ter waarde van 200 euro – te besteden aan een verkeersgerelateerd doel – aan de verkeerscommissie.  Voor ieder kind afzonderlijk was er daarnaast nog een mooie tas met opdruk.
u7v0us0tb6cy2247p5puwjmuw