Opbrengst Dongen Fietst tegen Kanker: 250 deelnemers en ruim 2.000 euro!

Foto:

Mede dankzij het prachtige weer en de uitstekende organisatie werd zondag 1 juni een puike fietsdag en daarmee een mooie aftrap van de actiemaand ‘Dongen Beweegt tegen Kanker’. De opbrengst: 250 deelnemers, die samen een bedrag van bijna 2000 euro aan inschrijfgeld en donaties hebben opgebracht voor het goede doel Kinderen Kankervrij (KIKA). 

Zondag 1 juni begon de actiemaand ‘Dongen Beweegt tegen Kanker’. De aftrap had plaats bij café de Viersprong, waar de Stichting ‘Dongen Fietst tegen Kanker’ samen met TC De Kleppers drie fietstochten in de directe omgeving hadden georganiseerd: een toertocht van 90 km, een gezinstocht van 40 kilometer en op de trimbaan en bij zwembad de Vennen was een MTB-parcours uitgezet voor jong en oud. 
Beweging voor jong en oud
’s Morgen om 9 uur gaf wethouder Piet Panis samen met Marcel van Hattum, voorzitter van de Dongense Sportfederatie, en René Roovers van de Stichting ‘Dongen Fietst tegen Kanker’, het startschot voor de actiemaand. Zij deden dat door samen met een aantal toerrijders door het lint te rijden. Wethouder Piet Panis bij de start: “Dongen Beweegt brengt een aantal belangrijke zaken bij elkaar. Natuurlijk geld inzamelen voor het goede doel KIKA, maar ook beweging voor jong en oud.” 
Reacties op de tocht
De wethouder  wenste de fietsers een veilige en prettige tocht. Dat is gezien de positieve reacties van de fietsers zeker gelukt. Bij terugkomst in de Viersprong kon men napraten onder het genot van een lekkere kop soep. Een veelgehoorde reactie: “Zo kom je in je eigen omgeving op plaatsen waar je nog nooit bent geweest.” Velen gaven aan volgend jaar weer mee te willen doen. Een tip voor de gezinstocht was dat 40 kilometer voor de kleintjes toch wat veel is. Dus volgend jaar misschien een tocht van zowel 25 als 40 kilometer. Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde fietsdag, mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en sponsors. 
Meer informatie
In de loop van de maand juni zullen er nog vele activiteiten plaatsvinden. Op de kalender staan de scholierenloop van Atledo, het jeugdtennistoernooi van Bas Dongen, een obstakelrun, activiteiten bij Jeffreys en wandeltochten. Op 29 juni wordt Dongen Beweegt tegen Kanker afgesloten met een tennistoernooi en barbecue met Sjeng Schalken. Aanmelden van activiteiten is nog steeds mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.dongen.nl.