1000 kinderen genieten van avontuurlijke survival

Het was woensdagmiddag verdacht stil in de straten van Dongen terwijl alle basisscholen toch gewoon hun wekelijkse vrije middag hadden. De Dongense kinderen deden massaal mee aan de survival Dongen “Meedoen is winnen!’ bij zwembad de Vennen, in het trimbos en bij de kanovijver. Zo’n 1000 kinderen hadden zich opgegeven voor deze sportieve activiteit.

Parcours
De survival voor de  kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen besloeg een 3,5 kilometer lange tocht die begon in het zwembad, waar de kinderen in het water allerlei hindernissen moesten nemen. Hierna ging de survival verder in het trimbos en eindigde over en rond de kanovijver waar leuke en soms natte hindernissen te nemen waren. Alle hindernissen werden bemand door meer dan 110 vrijwilligers. Een deel van hen is al sinds vorige week vrijdag bezig met het bouwen van alle hindernissen. 
 
Vrijwilligers
De organisatie van deze dag is in handen van een gedreven groep jongeren die onder leiding van voorzitter Koen van Dongen een heel jaar door bezig zijn om een nog mooier survival parcours neer te zetten. Hiervoor werd de organisatie in het verleden  al eens tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen nog beloond met de eretitel ‘vrijwilligersorganisatie van het jaar’.
 In de fotoreeks boven een foto-impressie van dit evenement