MSC-Dongen live op internet

Foto:

De eerste halve finalewedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de zondagtopklasse, tussen MSC uit Meppel en VV Dongen, wordt morgen LIVE uitgezonden op www.rtvdrenthe.nl. De wedstrijd begint om 14.30 uur en via rtvdrenthe.nl/onzeclub kunt u de wedstrijd, voorzien van commentaar, helemaal volgen.

MSC en  Dongen spelen zondagmiddag om 14.30 uur de return in Dongen. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de finale. De eerste finalist is al bekend, namelijk EDO uit Haarlem. EDO treft in de halve finale nog wel de herkanser uit de topklasse, Haaglandia, maar die club heeft al laten weten met een veredeld jeugdelftal te zullen aantreden omdat de club zich vanaf komend seizoen volledig gaat richten op het zaterdagvoetbal en het 1e zondagteam nu deelneemt aan een toernooi dat is georganiseerd door de hoofdsponsor van de club.
Regen
Door de hevige regenval de afgelopen dagen is het overigens allerminst zeker of het duel MSC – Dongen wel doorgaat. Op dit moment is het veld MSC onbespeelbaar en gaan vooral de strafschopgebieden gebukt onder de gevolgen van de grote hoeveelheid neerslag in de laatste twee dagen. MSC-voorzitter Henk Veenema zegt dat de club er alles aan zal doen om het overtollige water af te voeren. “Natuurlijk gaan we prikken en hopen we het veld tijdig in gereedheid te brengen, maar op dit moment is de situatie niet rooskleurig.”
veldmsc701648a2fab23205c1257ce6005a2e79-1
Mocht consul Klaas Drenth donderdagochtend tot de conclusie komen dat er niet kan worden gespeeld, dan komt er een bondsofficial van de KNVB vanuit Zeist naar Meppel om poolshoogte te nemen. Ook de scheidsrechter wordt geraadpleegd. Veenema: “We zijn er gebaat dat het snel stopt met regenen.”
Geen plan B
Bij een eventuele afgelasting is er geen plan B. Uitwijken naar het naastgelegen kunstgrasveld is geen optie, omdat daar niet kan worden voldaan aan de veiligheids-voorschriften die de KNVB aan een wedstrijd op dit niveau stelt.
Een voorbeschouwing op deze wedstrijd (van Frank van Heteren) vind je HIER
tekst en afbeeldingen: rtvdrenthe.nl