Leer Verrassend Dongen kennen!

Foto:

Op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) is er van alles te doen in Dongen. Ondernemers in de recreatieve en toeristische sector leren u wat Verrassend Dongen inhoudt. Op 15 locaties kunt u tussen 11.00 en 17.00 uur proeven, ervaren en doen! In dit bericht aandacht voor de activiteiten in het buitengebied en ’s Gravenmoer

Op het plein voor de Geubel in ’s Gravenmoer is het ’s middags feest. Diverse activiteiten die dit jaar in de Geubel plaats zullen vinden worden gepresenteerd. Buiten staat een podium waarop (Dongense) muzikanten voor live muziek zorgen en er zijn voor de jongste bezoekers diverse spellen. U kunt dit alles beleven onder het genot van een hapje en een drankje. Even verderop in de Hoofdstraat ontvangt restaurant SED u. Het team gaat bij mooi weer barbecueën op het terras en promoot het nieuwe concept ‘Kreeften en Burgers’, dat u voor een zacht prijsje kunt proberen.  
Buitengebied
In het buitengebied van Dongen laat café zaal ’t Karrewiel u kennismaken met nieuwe arrangementen, zoals karregolf en jeu de kloot. Café ’t Vaartje presenteert eveneens de spellen en groepsarrangementen. Bij de Hobbyboerderij ontdekt u de laatste trends op het gebied van luxe wenskaarten maken, het werken met stempels en andere hobbymaterialen. Recreatieboerderij Pukkemuk, een waar speelparadijs voor kinderen, houdt op het terrein een verrassende creamarkt. Er geldt een reguliere toegangsprijs en u kunt dan meteen de creamarkt bezoeken. Een kraam huren kan ook. Voor meer informatie kijkt u op: www.pukkemuk.nl. Natuurlijk Tomaat biedt ook volop activiteiten voor jong en oud. Er zijn onder andere workshops schilderen, ballonvouwen en corn hole spelen. Een DJ zorgt voor de muziek. 
Programma
Dit alles is nog maar een tipje van de sluier. Ook in Dongen worden veel activiteiten georganiseerd, zoals een roofvogelshow, een sport clinic en een workshop leer bewerken. Kijk voor meer informatie over het programma op www.verrassend-dongen.nl.
Oldtimer bromfietstoertocht
Tijdens Verrassend Dongen is er ook een oldtimer bromfietstocht. De start is om 12.00 uur aan de Vaartweg 112 in Dongen-Vaart, ter hoogte van café zaal ’t Karrewiel. Meer informatie: www.oldtimervriendenclub.nl. 
Officiële opening
Verrassend Dongen wordt op maandag 9 juni om 10.30 uur officieel geopend door wethouder Bea van Beers (Recreatie en Toerisme). Dat doet zij bij Kiddy aan de Glorieux 5 in Dongen. Bezoekers zijn hierbij welkom. De locaties zijn vanaf 11.00 uur geopend.
Publieksprijs
Wie wordt de meest verrassende deelnemer aan Verrassend Dongen? Op maandag 9 juni kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. Op de locaties krijgen zij informatie over hoe zij kunnen stemmen. Aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt en reikt wethouder Bea van Beers de prijs uit. 
Programmaboekje
Voor Verrassend Dongen is een programmaboekje beschikbaar. Het (gratis) boekje is af te halen bij de deelnemers of te downloaden via www.verrassend-dongen.nl. Ook zijn exemplaren beschikbaar bij de Centrale balie in het gemeentehuis, Hoge Ham 62 in Dongen.
Foto boven: Karregolf is een
van de nieuwe spellen die bezoekers van Verrassend Dongen op maandag 9 juni bij
café zaal ’t Karrewiel kunnen leren. Foto: Jan Stads/Pix4Profs