Een dag vol parkplezier

Park Vredeoord was afgelopen zondag  het zonnige decor voor de vierde editie van de ‘Dag van het Park’. De Stichting Parkplezier had, in samenwerking met een aantal Dongense verenigingen, een zeer gevarieerd programma samengesteld en een groot aantal Dongenaren kwam een kijkje nemen om hiervan te genieten.  

Een speciaal moment was er aan het begin van de middag toen het Bomenpad officieel geopend werd  Het Bomenpad is een educatief project voor de basisschoolkinderen van 9 tot 13 jaar en voor iedereen die meer wil weten over de bomen in park Vredeoord. Met de inzet en financiële bijdragen van de Gemeente Dongen, het RABO bank-dividendfonds, Platform De Langstraat en de medewerking van Stichting Initia (katholiek onderwijs Dongen) kon stichting Parkplezier een tweetal informatieborden en 18 kleine borden bij diverse bomen plaatsen. Tevens werden leskisten ontwikkeld die bij de opening van het Bomenpad aan de basisscholen werden overhandigd. Stichting Parkplezier verzorgt rondleidingen in park Vredeoord voor familiefeestjes, verjaardagpartijtjes en andere groepen.De opening werd verricht door de vertegenwoordigers van de vier instanties die het pad daadwerkelijk hebben mogelijk gemaakt. Loco-burgemeester Piet Panis complimenteerde de initiatiefnemers met dit bijzondere project en had niets dan lof voor de totstandkoming ervan.
Muziekvereniging St. Joachim uit de Moer opende om 12.00 uur de Dag van het Park, gevolgd door Koor Voice Irene. Zeer bijzonder was de muzikale show die het Jeugdorkest van Musis Sacrum met Scouting de Stormvogels om 13.50 uur verzorgde. Verder genoor het publiek van Nederpopkoor Zonder Noten, presentaties van sportschool Van Gils en Hondensport Frank de Rooij. Tussendoor liet de jeugd zijn muzikale popkwaliteiten zien. De middag werd afgesloten door het groot-orkest van Harmonie Aurora.
Naast al deze optredens waren er presentaties van schaakclub Dongen, kantkloskring Het Molenwiekje, de sjoelclub De Blije Sjoelers, stichting Hobby-Expo Dongen, de Heemkundekring en de Wijkraad Centrum. Natuurlijk was er ook aan de kinderen gedacht in de vorm van een springkussen, een schminkstand, veel sportspelletjes en een knutselhoek. 
Stichting Parkplezier kan terugkijken op een prachtige Dag van Het Park 2014. De doelstelling van de Stichting is het vergroten van de aantrekkingskracht van het park voor de Dongenaren. Gezien de massale opkomst deze zondag lijkt men daarin prima geslaagd; het park ‘leeft’ steeds meer bij de inwoners van Dongen en de toekomst ziet er dan ook zonnig uit. Parkplezier gaat ondertussen door met het bedenken en uitwerken van plannen. meer weten?  Check www.parkplezier.nl
Bekijk een sfeerreportage in de fotoreeks boven