Vertraging werkzaamheden Lage Ham

Foto:

De werkzaamheden aan de brug over de Donge, ter hoogte van de Watertorenstraat, hebben vertraging opgelopen. Bij
het plaatsen van de palen is geconstateerd dat de constructie van de
duiker anders is dan vooraf bekend was. Hierdoor heeft het langer
geduurd om deze palen te kunnen plaatsen. Tevens is de plaatsing van de
palen aangepast vanwege de ligging van kabels van Enexis. Hierdoor moet
ook de constructie van de brug aangepast worden.Planning
De oorspronkelijke planning ging er vanuit dat de werkzaamheden op 9 mei klaar zouden zijn. Dat gaat om bovenstaande redenen helaas niet lukken. De verwachting is nu dat op dinsdag 13 mei as. het brugdek gestort wordt. Rekening houdend met de uithardingstijd van het beton kan de brug op vrijdag 6 juni weer worden opengesteld. In de periode tussen 12 mei en 6 juni zullen alle overige werkzaamheden worden uitgevoerd.
Omleidingsroute

Tot vrijdag 6 juni blijft de huidige omleidingsroute van kracht. De omleidingsroute gaat via de Beljaartlaan, Bolkensteeg, Klein Dongenseweg, Hoofdstraat, Wilhelminalaan en andersom. Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen bereikbaar. De Watertorenstraat is vanaf de Lage Ham komend uit Dongen bereikbaar.
Achtergrond werkzaamheden

De duiker/brug in de Lage Ham, ter hoogte van de Watertorenstraat, verkeert in slechte staat en moet worden verstevigd. De rivier de Donge gaat bij de Lage Ham-Watertorenstraat via een duiker onder de weg door. De maximale belasting van de duiker is op dit moment 30 ton per voertuig. Dit is een tijdelijke maximale belasting in verband met de slechte toestand van de duiker. Bij de duiker staan sinds enige tijd borden om chauffeurs hierop te wijzen. Om de duiker te ontlasten en zwaarder vervoer weer mogelijk te maken, legt de gemeente Dongen een brugdek over de duiker aan.

Op maandag 24 maart is de gemeente Dongen begonnen met groot onderhoud. De Lage Ham, waar de rivier de Donge de weg kruist, is afgesloten. Voor doorgaand verkeer is een omleidingsroute ingesteld. Fietsers kunnen via de Watertorenstraat langs het werk rijden.

Foto: Nel Kuijten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen