Wandelen en fietsen met een gids in Dongen en ’s Gravenmoer

Foto:

Op zondag 11 en 18 mei kunt u met een wandelgids op pad. Gaat u liever op de fiets? Op zaterdag 17 mei staat de fietstocht door het buitengebied van Dongen op de agenda.

Zondag 11 mei: Historische Centrumwandeling (2 uur)
Ontdek de verborgen schatten in het centrum van Dongen. U krijgt verrassende anekdotes te horen over de Hoge Ham en omgeving. De wandeling voert door groene locaties en langs
oude woningen van leerbaronnen die hier vroeger hebben gewoond en gewerkt. Ook komen de historische verhalen achter diverse gemeentelijke en rijksmonumenten aan bod. Vertrek om 11.00 uur vanaf museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.
Zaterdag 17 mei: Fietstocht Buitengebied (3 uur)
Dongen op de fiets verkennen? Ook dat kan! Naast de diverse bewegwijzerde fietsroutes in en om Dongen is er de mogelijkheid deel te nemen aan een fietstocht onder leiding van een gids door het buitengebied van de gemeente. Dongen oefende in de 19e eeuw een grote aantrekkingskracht uit op veel kunstenaars. Zij zochten er de woeste ongerepte natuur, pittoreske boerderijen en het bijzondere duinlandschap, te midden van bossen en Brabantse hei. De omgeving lokte ook talrijke veeschilders. Deze en andere verhalen worden u verteld tijdens deze bijzondere fietstocht. De tocht begint om 13.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Er wordt regelmatig even gepauzeerd. Deelname kost 5 euro per persoon.
gids4
Zondag 18 mei: Dorpswandeling ’s Gravenmoer
De wandeling in ’s Gravenmoer is elke maand anders. Steeds weer weet de gids nieuwe wegen te bewandelen en toe te lichten. Op zondag 18 mei ontdek je onder andere het typische slagenlandschap en de historische grenslijn tussen Holland en Brabant. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.
Jaarplanning inloopwandelingen en fietstochten 2014
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten door het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vindt u op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl.