Nieuwe achtbaan ‘divecoaster’ in Efteling

Foto:

De Efteling opent in de zomer van 2015 een nieuwe spectaculaire achtbaan. Deze zogenaamde ‘divecoaster’ heeft een vrije val van maar liefst 37,5 meter. Dat maakte de nieuwe bestuursvoorzitter Fons Jurgens (44) deze week bekend.  Onder zijn leiding wil de Efteling de komende jaren gefaseerd doorgroeien tot een internationale bestemming met 5 miljoen bezoekers in 2020. Als eerste fase investeert de Efteling  in de nieuwe achtbaan en de uitbreiding van vakantiepark Efteling Bosrijk.

Groei
De Efteling is een van de grootste attractieparken van Europa en wil in de toekomst zelfstandig tot de top blijven behoren. “Een gestage groei van onze bezoekersaantallen is daarvoor noodzakelijk,” aldus Jurgens. “Daarom blijven we gedoseerd investeren in ons park. Het verhogen van de kwaliteit van de bestaande attracties, shows, merchandise en horeca blijft een belangrijk speerpunt. Daarnaast openen we in de zomer van 2015 een dive coaster, een spectaculaire achtbaan waarin bezoekers een vrije val van 37½ meter maken. Hiermee bieden we een extra uitdaging aan tieners en vergroten we ons attractieaanbod verder.” 
Om meer gasten uit het buitenland te interesseren voor een meerdaags verblijf, breidt de Efteling komende jaren ook haar verblijfsaccommodaties uit. Het in december 2009 geopende vakantiepark Efteling Bosrijk krijgt 400 extra bedden. In de zomer van 2015 kunnen de eerste gasten hun intrek nemen in de nieuwe huisjes en groepsaccommodaties. De Raad van Commissarissen heeft een investering van € 36 miljoen voor deze eerste groeifase goedgekeurd.
In het filmpje hieronder krijg je een indruk van een vergelijkbare divecoaster