Hoe snel is de brandweer bij jou? 

Foto:

Op de website www.brandweermwb.nl kunnen bewoners en bedrijven van Midden- en West-Brabant voortaan  zien hoe lang het duurt voordat Brandweer Midden- en West-Brabant , na een brandmelding, bij een opgegeven  adres is. Voer je postcode in de postcodechecker en je ziet meteen hoeveel minuten het duurt voordat jouw  brandje wordt geblust.

Bewustwording 
Brandweer Midden- en West-Brabant wil hiermee de bewustwording en zelfredzaamheid van burgers en bedrijven vergroten. In de periode tussen het melden van een brand en het voorrijden van de brandweer op het betreffende adres, sta je er als burger of bedrijf alleen voor. Het is dan ook belangrijk dat je weet wat je in de tussentijd zelf kunt doen. 
 
“Het is belangrijk dat mensen weten dat zij zelf een brand en de daarmee gemoeide schade kunnen beperken en  zichzelf en medebewoners in veiligheid kunnen brengen. Natuurlijk willen we dat branden worden voorkomen,  maar als het dan toch zover is, weet wat je moet doen.” Aldus Diemer Kransen, Regionaal commandant Brandweer Midden- en West-brabant. 
 
De focus ligt al snel op de aanrijdtijd van de brandweer. Terwijl het gemiddeld vijftien minuten duurt voordat een  brand ontdekt wordt. Daarna wordt de brandweer pas gealarmeerd en na aankomst duurt het nog een paar  minuten voordat ze de slangen hebben uitgerold en dat er water uitkomt. Het kan zo soms wel 25 minuten duren  voordat de brandweer uiteindelijk kan blussen. Brandweer Midden- en West-Brabant wil de focus aan de  voorkant. Hoe kunnen branden sneller ontdekt worden? Wat kunnen wij zelf doen als er toch brand is? Deze  vragen worden beantwoord na het invullen van de postcodechecker. 
 
Postcodechecker 
Op de homepage van de website van Brandweer Midden- en West-Brabant staat een postcodechecker. Hierin kun je een postcode en huisnummer invoeren (alleen gegevens uit Midden- en West-Brabant), waarna je direct een theoretische benadering van de te overbruggen tijd krijgt.