Brons voor Cambreur bij Lagerhuisfinale

Foto:

“Prestatiebeloning voor werknemers in het onderwijs moet de norm worden.” Dat was een van de stellingen die de debaters van het Cambreur College in de afgelopen weken met de hulp van diverse docenten hebben voorbereid. Ze wonnen overtuigend de kwartfinale, maar kwamen in de halve finale een iets te sterke tegenstander tegen. Een school uit Almere was iets overtuigender dan de Dongense afvaardiging.

Het is de eerste keer in de lange geschiedenis van het Lagerhuisdebat op het Cambreur College, dat een debatteam zo ver kon doordringen tot de landelijke wedstrijden. Daar is de groep, die in de afgelopen maand een echt hecht team geworden is, dan ook heel trots op. De finale op TV hadden de leerlingen natuurlijk dolgraag gespeeld, nu zijn ze geëindigd op een gedeelde vierde plek, brons dus voor het Cambreur.
Debatteren in een lagerhuisteam is een van de activiteiten die het Cambreur aanbiedt om de kwaliteiten van leerlingen verder te ontplooien: argumenteren, in correct Nederlands reageren, luisteren, in het openbaar spreken, het publiek bespelen, nadenken over maatschappelijke ontwikkelingen en stelling nemen. Maar ook samenwerken, elkaars sterke kanten benutten en als team opereren. Dat het succes van deze groep een stimulans is voor nieuwe vrijwilligers moge duidelijk zijn.