Rob Huijben (20): “Kies 19 maart voor een nieuwe generatie”

Foto:

Zo vaak kom je ze niet tegen: jongeren die geïnteresseerd zijn in de plaatselijke politiek, om nog maar niet te spreken over  jongeren die op dat gebied zelf ook actief zijn. De twintigjarige Dongenaar Rob Huijben, student bestuurskunde, is een uitzondering op die regel. En wat voor één… Huijben (CDA) probeert woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zoveel kiezers aan zich te binden dat ie met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen wordt. Hij zou daarmee het jongste raadslid ooit worden in Dongen. Voldoende stof voor een gesprek.”Eigenlijk wil ik al sinds mijn dertiende gemeenteraadslid worden” begint Rob Huijben. “Een oudoom van mij zat in die tijd in de gemeenteraad van Oosterhout en ik vond het mateloos interessant. Ik ben toen ook al een paar keer gaan kijken en luisteren bij de gemeenteraads-vergadering in Dongen en op mijn veertiende volgde ik al de vragen-halfuurtjes in de Tweede Kamer. Ik vond het toen al leuk om te volgen maar begreep ook dat politiek noodzakelijk is. Daarnaast ben ik ook iemand die enorm kan genieten van een goed debat.” Op zijn 16e werd Rob,  afkomstig van een landbouwersfamilie, lid van het CDA. “Destijds speelde het normen en waarden verhaal van Jan Peter Balkenende en dat sprak mij enorm aan. Het CDA is een lokale partij met een landelijk netwerk  waarbij de mens voorop staat. Bij een partij met die uitgangspunten voel ik me thuis” aldus Huijben.

Nieuwe generatie
Rob voert een persoonlijke campagne om een plekje te veroveren in de Dongense gemeenteraad. Dat is ook wel nodig want hij staat op plaats 6 van de CDA-lijst en zal het dus moeten hebben van kiezers die hem op het stembiljet belonen met een voorkeurstem. “Het wordt tijd dat er gekozen wordt voor een nieuwe generatie. Een flink deel van de huidige gemeenteraadsleden zijn mannen boven de 50. Dat is geen goede afspiegeling van de maatschappij. Daarom voer ik bijvoorbeeld ook een eigen campagne op facebook waar ik de jongeren een stuk gemakkelijker bereik.”
Debat
Ervaring heeft Huijben in de afgelopen jaren opgebouwd als fractie-assistent met in zijn pakket zaken als sport, sociale zekerheid, jeugd- en ouderenbeleid en landbouw. “Daarnaast ben ik lid van het CDJA (de jongerenafdeling van het CDA, red.) en heb ik in het verleden veel ervaring opgedaan met het debatteren. Op dit moment ben ik coach van het debatteam van het Cambreur College wat onlangs tot de beste van Brabant werd verkozen.
robhuijben2
Assistent-scheidsrechter
Behalve in de politiek is Rob Huijben ook actief als bestuurslid van de KWF Kankerbestrijding  afdeling Dongen en als assistent-scheidsrechter bij de KNVB. Ook daar streeft ie het allerhoogste na. Inmiddels staat Rob op de talentenlijst van de voetbalbond en is ie wekelijks actief bij wedstrijden in de hoofdklasse bij de heren maar bv. ook in de hoogste afdeling van het damesvoetbal. “Laatst heb ik nog mogen vlaggen bij de dames van Ajax tegen Twente in de arena (zie foto) en ook de wedstrijd voor Serious Request van een RTL team tegen het team van 3FM in het NAC stadion. Dat zijn natuurlijk geweldig leuke dingen om te doen. Op termijn hoop ik als assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal terecht te komen” zegt Huijben waarmee hij ook op dit vlak zijn ambities duidelijk maakt.
Burgemeester
Op het gebied van de politiek  zijn deze wat Rob betreft ook duidelijk. “Ik vind dat je als politicus je achterban moet kennen en dat kan alleen maar als je plaatselijk bezig bent. Ik heb daarom ook geen ambities om later richting de Tweede Kamer te gaan maar lokaal zijn er wat mij betreft geen grenzen. Beginnen als raadslid en dan later via het wethouderschap doorgroeien naar de functie van burgemeester…..en dat natuurlijk het liefste in Dongen” aldus Rob Huijben.
Klik hier voor de speciale verkiezings-facebookpagina van Rob Huijben