BKCD boos op gemeente

Foto:

“Het college kiest voor haar eigen plan voor de nieuwe Multi Functionele Accommodatie (MFA).   Jammer genoeg zonder serieuze vergelijking met het BKCD-plan.” Dat is de conclusie die de Belangengroep Kunst en Cultuur trekt uit de ontwikkelingen van de laatste weken. Een teleurgestelde Connie Mahieu, woordvoerder van de belangengroep, legt uit: “De vraag die BKCD leden zichzelf steeds stellen is:   Als het je eigen geld  is, wat zou je dan doen? Wellicht is het BKCD- plan een miljoen euro of meer goedkoper,  los van de andere voordelen. Maar door niet concreet onderbouwde argumenten en deels onjuiste argumenten, gingen vier partijen overstag tijdens de laatste raadsvergadering en wordt voor ons de weg afgesloten om verder toelichting te geven.”

Toch geeft de belangengroep de moed nog niet op. “Wij van de BKCD geloven er nog steeds in. Daarom willen we onze kennis  en ideeën omtrent vernieuwbouw delen.  Wij hebben vertrouwen in de inventiviteit en creativiteit van ondernemers.   Het kan een uitdaging zijn voor ontwerpers om vanuit vaste gegevens iets bijzonders te maken” aldus Mahieu, die de verschillen tussen de BKCD en de gemeente graag nog eens op een rijtje zet:
“Het college kiest voor één ontmoetingsplaats, de BKCD bij voorkeur voor twee plaatsen. 
Het college kiest voor sloop van de Cammeleur en volledige nieuwbouw. 
De BKCD geeft de voorkeur aan een MFA of MFA +  door vernieuwbouw.Veel bestaande delen van de Cammeleur passen volledig in het nieuwe MFA of MFA+. 
BKCD is van mening dat de realisatie van ons plan, snel en goedkoop gaat en kan dat toelichten.  Bovendien blijft de Cammeleur gedeeltelijk open door in twee fasen te bouwen.  BKCD vindt dat er een uitdaging ligt voor de architect, om er iets moois van te maken, dat volledig voldoet aan het gestelde pakket van eisen. Het biedt waarschijnlijk ook de mogelijkheid voor lokale / regionale ondernemers om mee te helpen bij de bouw ervan. En dat is voor hen mooi meegenomen in deze tijd!” 
De belangengroep heeft de hoop opgegeven om via het college “tot een eerlijk vergelijk te komen. Wat wel kan, is dat een ondernemer kansen ziet in de ideeën van de BKCD, deze concreet uitwerkt en een zodanige aanbieding maakt, waar de gemeente wel voor open moet staan. Definitieve besluiten zijn er niet genomen, dus het kan nog, ook na de verkiezingen. Alleen moet het plan nu concreet worden want het praten is voorbij. 
BKCD biedt haar kennis en inzet aan die ondernemer/ of ondernemend persoon aan, die verdere mogelijkheden ziet en weet. Reageren kan via het email adres: [email protected] Het gaat de BKCD om optimale beleving van Kunst en Cultuur, verantwoord omgaan met gemeenschapsgeld maar ook wat goed is, niet compleet weggooien” aldus een getergde Connie Mahieu. 
Foto: Jan Stads / Pix4Profs