Van warme winter naar volop lente

Foto:

De komende week kunnen we genieten van prachtig lenteweer. Het lentegevoel begint vandaag al. Na een van de warmste winters ooit, komt de lente goed uit de startblokken met in of na het weekend temperaturen oplopend naar 15 graden.

Lentegevoel
De meteorologische lente is maar net van start gegaan en we kunnen al uitzien naar heerlijk lenteweer. Een zwakke depressie in de directe omgeving van Nederland pakt zijn biezen en maakt plaats voor lentekriebels. Overdag wisselen wolken en zon elkaar af en is er maar een kleine kans op een fris, licht lentebuitje. De temperatuur komt uit tussen 9 en 12 graden, de 9 is voor de Wadden. In het oosten van het land zou het lokaal 12 graden kunnen worden. Er is nagenoeg geen wind.
Woensdag blijft het lentegevoel in de lucht zweven. Met flinke zonnige perioden en weinig wind is het heerlijk om buiten te zijn. De weercijfers liegen er dan ook niet om, vrijwel alle dagen deze week scoren een 9.
De komende dagen
De verwachtingen zijn hooggespannen, want het lenteweer lijkt nog wel even aan te houden. De middagtemperatuur laat zelfs een stijging zien. Tijdens of na het weekend zou het kwik lokaal dicht tegen de 15 graden aan kunnen komen. Dat is het dubbele van normaal!
Door: Hans Roozen/ weeronline
Foto: WFA/fvr/str. Frank van Rossum WFA