Boekenweek 2014: schrijf jezelf naar Marokko!

Foto:

Van 8 t/m 16 maart is het weer Boekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Reizen, ondertussen ergens anders’. Bent u een lezer, schrijver of reiziger? Of misschien alle drie? Dan bent u bij Bibliotheek Theek 5 aan het juiste adres. De bibliotheek beschikt niet alleen over een inspirerende reiscollectie en prachtige reisverhalen, maar daagt u daarnaast uit deze Boekenweek deel te nemen aan een schrijfwedstrijd! 

De opdracht
Welke reiservaring is u altijd bijgebleven? Beschrijf die onvergetelijke ervaring in 1000 woorden en maak kans op een reis naar Marokko met schrijver Abdelkader Benali! Iedereen kan meedoen, bibliotheekleden maar ook niet-leden. Verhalen insturen kan tot en met 31 maart. Meer informatie en voorwaarden vindt u op www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd.
Boekentipper
Op zoek naar inspiratie voor uw volgende reis? Gebruik dan de Boekentipper! Beantwoord de vragen en krijg een leesadvies op maat, binnen het thema reizen. Laat u inspireren en informeren door de collectie van Bibliotheek Theek 5. Doe vanaf zaterdag 8 maart de test op www.theek5.nl en ontdek welk boek het beste bij u past. 
Wie veel leest, reist het meest
De bibliotheek beschikt over een schat aan reisverhalen; van wereldliteratuur tot aan reisgidsen. Voor vakantiegangers, globetrotters en zakelijke zwervers is die collectie een bron van inspiratie. Deze reizigers kunnen veel verhalen. Maar wie leest, reist misschien nog wel het meest.