Winnaars Sportcafé Dongen 2014 bekend

Peter van Gils (Nunchaku-do), Anne Haast (schaken) en Dames 1 van Tennisclub Bas Dongen zijn maandagavond 17 februari tijdens het Sportcafé Dongen uitgeroepen tot respectievelijk sportman, sportvrouw en sportteam van het jaar 2013. Bij de junioren gingen de prijzen naar sportman Phill Pols (atletiek), sportvrouw Maxime Beverwijk (atletiek) en sportteam Meisjes B1 Handbalvereniging Dongen. 

Eervolle vermelding 
Een eervolle vermelding was er voor Fred Leijten. Hij won vorig jaar de finale van een landelijk golftoernooi waarbij in de voorronde 6.000 golfende opa’s meededen. De opbrengst van dit toernooi (100.000 euro) wordt gedoneerd aan instellingen voor jeugdige, gehandicapte sporters.
 
Sportiefste school van Dongen
Voor de tweede maal werd de prijs ‘Sportiefste school van Dongen’ uitgereikt. Aan deze verkiezing deden 8 scholen uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart mee. De leerlingen van RK Basisschool de Vlinderboom in Dongen presteerden over het geheel genomen het beste bij een samenwerkingsopdracht en bij een quiz tijdens de gymles.
 
Gevarieerd programma 
Het Sportcafé Dongen beleefde maandagavond een geslaagde editie in sportcomplex De Salamander, geheel in Braziliaanse WK-voetbalsferen. Nieuw dit jaar was de locatie: niet het cafégedeelte, maar de kleine zaal werd omgetoverd tot een ware sportarena. Voor het publiek waren er demonstraties penalty schieten (verzorgd door het G-team van DVVC) en bal hooghouden (verzorgd door de 4 voetbalverenigingen), een loterij en optredens van slagwerkgroep ‘Bakkerij van Dongen’.
 
Binnen het programma was er aandacht voor het initiatief Dongen Beweegt tegen Kanker, waarvoor in de maand juni door de Dongense samenleving tal van sportieve activiteiten worden georganiseerd. Ook werd stilgestaan bij de drinkwatercampagne van JOGG Dongen (Jongeren Op Gezond Gewicht). De gemeente Dongen houdt deze campagne om het drinken van water te stimuleren. Sportverenigingen kunnen een eigen poster laten ontwikkelen.
 
Hoofdonderdeel van de avond vormde de bekendmaking van de sportkampioenen van 2013.
Onder regie van speaker Johan van der Made werden de Dongense sportkampioenen gehuldigd door wethouder Bas Evegaars en speciale gasten Nadine Broersen (deelneemster Olympisch Spelen, EK- en WK-atletiek en ambassadeur van JOGG) en Marlou Peeters (voetballer bij het damesteam van PSV/FC Eindhoven).
 
De winnaars van het Sportcafé  Dongen 2014 op een rij:
 
Senioren:
nfsdmeuju56o8nxnc4qe1tu3v
Sportman:  Peter van Gils (Nunchaku-do )
rj9g688rfh7rvi7mudki72dys
Sportvrouw:  Anne Haast (schaken)
vbwesfwf5wub9d5zz1u03snyq
Sportteam: Dames 1 Tennisclub Bas Dongen
 
Junioren:
kfmqhvwm3h0bgxs5fijf2h47z
Sportvrouw: Maxime Beverwijk (atletiek)
cfhc1585m4y8r7sme3i9ir0i9
Sportman: Phill Pols (atletiek)
y8o5zb1hhsaowprom8fe3q5r3
Sportteam: Meisjes B1 Handbalvereniging Dongen
 
Eervolle vermelding:
uq2gfstm6xq4j29cxaz84qkz9
Fred Leijten (golf)
 
Sportiefste school: 
fy5n1587ss12rt1zsdbhxxs2a
RK Basisschool de Vlinderboom
Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs
Een uitgebreide sfeerreportage van dongen.nieuws.nl fotograaf Henk Barmentlo vind je in de fotoreeks bovenaan dit artikel