Burgemeester sluit pand Lage Ham na vondst hennepdrogerij

Burgemeester René van Diessen heeft besloten een pand gelegen aan de Lage Ham nr. 174 in Dongen te sluiten na vondst van een hennepdrogerij. Het pand moet voor de duur van 6 maanden de deuren sluiten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 18 december 2013 trof de politie in het pand een hennepdrogerij aan. De politie trof er 18 kilo hennep aan. 

Tijdelijke sluiting
Van maandag 17 februari tot maandag 18 augustus 2014 is het verboden dit pand te betreden.  Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over de stand van zaken.
Damocles
De sluiting gebeurd op basis van het onlangs door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid.  Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten. 
Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.