Gouden speld voor ZLTO-voorzitter Kees de Jong 

Foto:

Dongenaar Kees de Jong heeft donderdagavond afscheid genomen als voorzitter van de ZLTO afdeling Dongen-Loon op Zand. De Jong was 22 jaar bestuurder van deze afdeling, waarvan 16 jaar als voorzitter  Tijdens de ledenvergadering kreeg hij uit handen van  directeur Elies Remkes van de ZLTO Den Bosch de gouden speld uitgereikt, de hoogste onderscheiding binnen de ZLTO.

“Ik heb in de afgelopen jaren veel contacten opgebouwd in alle sectoren waar de boeren van vandaag de dag mee te maken hebben. Het vergt een enorme tijdsinvestering om die contacten te onderhouden. Nu is het tijd om wat meer aandacht aan mijn bedrijf en mijn gezin te gaan besteden. En als je een organisatie levendig wil houden, dan moet er ruimte zijn voor verjonging” aldus de Jong.
Mieke Broeders-Habraken werd in de vergadering benoemd tot nieuwe voorzitter. Zij dankte Kees de Jong voor de vele jaren dat hij zich met grote betrokkenheid heeft ingezet voor ZLTO. “Of het nu over energie, breedband, Midpoint of de mestproblematiek ging,, Kees zette zich altijd maximaal in om de belangen van onze leden te behartigen” aldus Broeders, die Kees de Jong namens  de afdeling Dongen-Loon op Zand  een speciaal vervaardigd schilderij overhandigde. Ook ZLTO directeur Elien Remkes had niets dan lovende woorden voor de Jong. “De afdeling Dongen-Loon op Zand heeft in Kees een hele goede vertegenwoordiger gehad.” Voor al zijn verdiensten ontving Kees de Jong de Gouden ZLTO speld.
kees2