Nadine Broersen en Marlou Peeters eregasten bij Sportcafé Dongen 2014

Foto:

De Dongense topsporters Nadine Broersen (atletiek) en Marlou Peeters (voetbal) hebben hun komst naar het Sportcafé Dongen bevestigd. Op maandagavond 17 februari staat sporthal De Salamander in het teken van het huldigen van de sportkampioenen. Het programma heeft als thema het WK Voetbal in Brazilië, met live muziek en demonstraties penalty schieten en bal hooghouden. De deuren zijn vanaf 19.00 uur open en de entree is gratis! 

Nadine Broersen, inwoonster van Dongen, deelneemster Olympische Spelen en EK/WK-atletiek en ambassadeur van Dongen Beweegt!, gooide in januari nog hoge ogen tijdens de jaarlijkse Meerkamp Interland Indoor in het Engelse Sheffield. Met 4656 punten was zij verreweg de beste atlete. Eind februari zal zij horen of haar meerkampscore genoeg is voor de WK Indoor in Sopot. Marlou Peeters, speelster bij het vrouwenteam PSV/FC Eindhoven, uitkomend in de BeNe League, verliet in 2008 haar amateurvereniging VV Dongen om met Willem II te gaan spelen in de Eredivisie voor Vrouwen. In 2011 stopte Willem II met vrouwenvoetbal. Na een jaar SV Venray ging ze in 2012 naar PSV/FC Eindhoven. Nadine en Marlou zullen beiden een bijdrage leveren aan het programma van het Sportcafé.
Iedereen welkom!
Ben je sporter, trainer, vrijwilliger bij een sportclub, toeschouwer, sponsor of een inwoner die graag een kijkje komt nemen? Je bent van harte welkom bij het Sportcafé! Alle bezoekers krijgen twee gratis consumptiebonnen aangeboden en een lot waarmee je later op de avond leuke prijzen kunt winnen. Speaker Johan van der Made zal de genomineerden en het publiek enthousiasmeren met mooie verhalen en interviews. De gemeente Dongen organiseert het Sportcafé in samenwerking met de Federatie van Dongense Sport-verenigingen. Het Sportcafé heeft dit jaar voor het eerst plaats in de sporthal zal zelf (kleine zaak links).
Genomineerden
Tijdens het Sportcafé worden de volgende genomineerden in het zonnetje gezet:
Sportman junioren:
– Phill Pols (atletiek)
– Jelle de Roon (atletiek)
– Glenn Pols (allen atletiek)
Sportvrouw junioren:
– Maxime Beverwijk (atletiek)
– Marjolein Bogers (atletiek)
– Demi Bink (pony dressuur)
Sportman senioren
– Peter van Gils (Nunchaku-do)
– Michael Smits (Nunchaku-do)
Sportvrouw senioren:
– Natalia Luchowska (Nunchaku-do)
– Judith Sprangers (Nunchaku-do)
– Anne Haast (schaken)
Sportteam junioren:
– team D1 (jongens, nu C2) van Mixed Hockey Club Liberty
– team C van Atledo (jongens)
– team B1 van Handbalvereniging Dongen (meisjes)
Sportteam senioren:
– team Dames 1 van Tennisclub Bas Dongen
– team A1 van Voetbalvereniging Dongen A1 (heren)
– team Heren 1 van Handbalvereniging Dongen
Ook staat de jury stil bij de prestaties van de sportiefste school van Dongen en van Fred Leijten, in 2013 winnaar van een landelijk opagolftoernooi met 6.000 deelnemers.
————————————————————————————————
            adopendag5feb