Dronken man blijkt gezochte verdachte

Foto:

Agenten troffen in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 januari kort na middernacht op de Hoge Ham in Dongen een dronken man aan. De man is meegenomen naar het politiebureau om zijn roes uit te slapen. Het bleek te gaan om een bekende van de politie, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die nog gezocht werd als verdachte van enkele zaken, waaronder woninginbraak.

Dronken
Politiemensen kregen in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 januari rond 00.30 uur de melding dat er op de Hoge Ham een dronken man op straat zou liggen. Op de Hoge Ham troffen de agenten hem inderdaad aan. Het bleek om een bekende van de politie te gaan, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Agenten herkenden hem en wisten bovendien dat de man nog gezocht werd als verdachte van enkele andere zaken en buiten heterdaad kon worden aangehouden. Hij is in een politiecel gezet om zijn roes uit te slapen. Woensdag 22 januari is de man verhoord.
Meerdere feiten
Toen de agenten de man aantroffen, had hij een fiets bij zich. Onderzoek wees uit dat de fiets gestolen was. Hij bleek op zaterdag 18 januari te zijn weggenomen uit de tuin van een woning in de H. Roland Holststraat in Rijen.  De man wordt verder verdacht van tanken zonder te betalen bij een tankstation aan de A58 ter hoogte van Gilze in de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari rond 00.50 uur.  Dat gebeurde bovendien met een auto die op zondag 12 januari gestolen was op het Ardennenpad in Dongen. Die gestolen auto is overigens snel teruggevonden, waarbij de verdachte tevens is aangehouden: een oplettende getuige belde in de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari rond 01.30 uur de politie over een verdachte situatie in Dongen. 
Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen de gestolen auto in de Kanaalstraat in Dongen rijden. Ze gaven de verdachte een stopteken, dat hij negeerde. Na een korte achtervolging, waarbij de vluchtauto over een spijkermat reed, konden agenten de bestuurder op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg tot stoppen dwingen en aanhouden. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In het voertuig lag o.a. inbrekerswerktuig. Op het moment dat deze zaak speelde, was nog niet bekend dat de man met de auto had getankt zonder te betalen. De verdachte is na verhoor maandag 13 januari weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding mee en moet zich te zijner tijd voor deze zaak voor de rechter verantwoorden.
Woninginbraak of koperdiefstal
De man wordt er ook van verdacht meerdere keren te hebben ingebroken in een leegstaande woning aan de Provincialeweg in Oosteind. Dat gebeurde o.a. tussen 2 en 4 januari. De man zou de woning als slaapplaats gebruiken, maar uit de woning zijn tevens koperen leidingen verdwenen. Tenslotte wordt de man er van verdacht te hebben ingebroken in een woning in de Eindsestraat in Dongen. Daar werd tussen donderdag 9 januari en zaterdag 11 januari ingebroken en koperen buizen weggenomen. De man is in verzekering gesteld en wordt gehoord over zijn betrokkenheid bij de diverse strafbare feiten. Hij zit nog vast.
———————————————————————————————————-
            adopendag29jan