Martijn blogt…..

19 maart Gemeenteraadsverkiezingen, gaat u voor de inhoud of de vorm? De gemeente Dongen staat voor grote uitdagingen de komende jaren. Uw keuze bepaalt mede wie daarvoor aan het roer komen te staan. U kunt 19 maart kiezen uit 5 partijen. In 2010 en 2006 waren er dat nog 6. De SP doet deze verkiezingen niet mee en dat betekent dat toch 2000 ofwel bijna 20% van de stemmers of thuis blijven of een andere partij gaan opzoeken.  Dit jaar doen mee: de PvdA , VVD, Volkspartij Dongen (VPD) , Democratisch Podium (DP) en het CDA.

Helaas staan de verkiezingsprogramma’s van de landelijke partijen VVD, PvdA en CDA nog niet online. Dat van de VPD is al wel te downloaden en het programma van het DP is op de site leesbaar, maar ik kan niet ontdekken of dit het oude verkiezingsprogramma is of het nieuwe. Verder heeft iedere partij al wel haar kandidatenlijst online staan met daarop de wethouderskandidaat, alleen over dat laatste moet DP kennelijk nog een eitje leggen tijdens haar a.s. ledenvergadering. Toch wel bijzonder dat vooral de lokale partijen naast hun kandidaten ook de inhoud al presenteren, gaat dat iets zeggen over de uitslag?
De komende 4 jaar zullen belangrijke keuzes gemaakt worden die de toekomst van ons dorp mede bepalen. Blijft Dongen zelfstandig? Hoe gaat men om met de vergrijzing, de oplopende werkloosheid, de kanteling in de zorg en welzijn, de vastzittende woningmarkt, de noodzakelijke bezuinigingen op het verenigingsleven, duurzaamheid, verkeer, vergunningen, het MFA, belastingen en regels? 
Welke partij komt met een visie die spraakmakend, aansprekend, duidelijk en enthousiasmerend werkt?  We staan voor grote uitdagingen in Dongen en dat vraagt om politieke moed, lef en doorzettingsvermogen maar ook aandacht, bestuurskunde en ondernemerschap. Welke partij heeft hiervoor de geschikte kandidatenlijst samengesteld? Hebben die kandidaten ook lef, moed en doorzettingsvermogen om Dongen de komende 4 jaar door een lastige periode te helpen en de terrassen gevuld te krijgen zoals onze interim burgemeester wenst?
Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de verkiezingsprogramma’s, die naar ik hoop heel snel beschikbaar komen opdat 19 maart de inwoners van Dongen ook op inhoud kunnen stemmen en niet enkel op gevoel. Zodra de programma’s bekend zijn volgt mijn volgende blog.
Martijn Messing