Genomineerden Sportcafé Dongen 2014 bekend

Foto:

Maandag 17 februari huldigt Dongen de beste sporters en sportteams van 2013 tijdens het Sportcafé in De Salamander. Dat gebeurt voor het eerst in de sporthal zelf (kleine zaal links). Vanaf 19.00 uur is iedereen van harte welkom voor een drankje in het cafégedeelte. Om 19.30 uur begint het programma.

De jury van het Sportcafé heeft de sportprestaties het afgelopen jaar nauwlettend in de gaten gehouden. Daarnaast reageerden veel inwoners op de oproep om kandidaten voor het Sportcafé aan te leveren. Dat heeft een behoorlijke kandidatenlijst opgeleverd, met zelfs Wereld- en Europese kampioenen. Vorige week heeft de jury de kandidaten beoordeeld.
De genomineerden voor het Sportcafé 2014 zijn:
Sportman junioren: Phill Pols, Jelle de Roon en Glenn Pols (allen atletiek);
Sportvrouw junioren: Maxime Beverwijk, Marjolein Bogers (beiden atletiek) en Demi Bink (pony dressuur).
Sportman senioren: Peter van Gils en Michael Smits (beiden Nunchaku-do);
Sportvrouw senioren: Natalia Luchowska, Judith Sprangers (beiden Nunchaku-do) en  Anne Haast (schaken).
Sportteam junioren: team D1 (jongens, nu C2) van Mixed Hockey Club Liberty, team C van Atledo (jongens) en team B1 van Handbalvereniging Dongen (meisjes);
Sportteam senioren: team Dames 1 van Tennisclub Bas Dongen, team A1 van Voetbalvereniging Dongen A1 (heren) en team Heren 1 van Handbalvereniging Dongen.
Bovenstaande sporters worden maandag 17 februari in het zonnetje gezet. Ook staat de jury stil bij de prestaties van de sportiefste school van Dongen en van Fred Leijten, winnaar van een landelijk golftoernooi met 6.000 deelnemers. 
Thema WK Voetbal
Het belooft een afwisselende avond te worden, waarbij het thema WK Voetbal in Brazilië centraal staat. Er is live muziek, er worden demonstraties penalty schieten en bal hoog houden verzorgd en er is een loterij. Iedereen krijgt bij binnenkomst een gratis lot. Later op de avond worden de winnende loten getrokken. Speaker Johan van der Made zal de genomineerden en het publiek wederom enthousiasmeren met mooie verhalen en interviews. 
‘Ik drink water’
Tijdens het Sportcafé wordt onder meer aandacht gevraagd voor de actie ‘Ik drink water’ in het kader van JOGG Dongen (Jongeren Op Gezond Gewicht). Olympisch zevenkamper Nadine Broersen uit Dongen is hiervoor ambassadeur. De gemeente Dongen houdt deze campagne om het drinken van water te stimuleren. Sportverenigingen kunnen een eigen poster laten ontwikkelen. 
 
Gratis entree
Genomineerd of niet: iedereen is van harte welkom op het Sportcafé. Ben je
sporter, trainer, vrijwilliger bij een sportclub, toeschouwer, sponsor of een
inwoner die graag een kijkje komt nemen? Je bent van harte welkom! De entree is gratis. De deuren zijn vanaf 19.00 uur open.
Het Sportcafé Dongen wordt georganiseerd in samenwerking met de Federatie van Dongense Sportverenigingen.