Voorlezen en knutselen in de bibliotheek

Foto:

Kinderen van 6 t/m 8 jaar kunnen maandelijks op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur komen luisteren naar een mooi verhaal en daarna gezellig knutselen in Bibliotheek Dongen. Op woensdag 8 januari vindt een voorlees-knutsel activiteit plaats met het thema gedichten. Er worden mooie gedichten voorgelezen en daarna kunnen de kinderen aan de slag met het knutselen van een schilderij. Woensdag 12 februari is er een middag vol glitter & glamour verhalen waarna de kinderen een masker of leuke glitterverrassing gaan maken. Op woensdag 12 maart speelt het thema voorjaar een rol en wordt er een vogelhuisje geknutseld.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich gratis aanmelden in bibliotheek Dongen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 10). Kinderen kunnen ook op de dag zelf aanschuiven als er nog plaats is. 
Waarom voorlezen?
Voorlezen is voor een kind heel belangrijk. Het is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt o.a. de fantasie en stimuleert de sociaal-emotionele vaardigheden.  In de bibliotheek zijn veel voorleesboeken, tijdschriften, informatieve boeken en luisterboeken voor kinderen te vinden.