RETT mijn Toekomst weekend groot succes

Het RETT mijn Toekomst weekend wat afgelopen zaterdag en zondag plaatsvond in De Cammeleur is een enorm succes geworden. Vele honderden bezoekers en deelnemers brachten geld bijeen voor onderzoek naar het RETT syndroom. Zowel de activiteit Swinging for RETT op zaterdag met De Uitslaopers en CoverUp! als de fantastisch georganiseerde spinning marathon op zondag waren meer dan geslaagd.  

Het Rett mijn toekomst weekend gingzaterdag om 14.00 uur van start met het Budo toernooi. Bijna 60 judoka’s, nunchakuka’s  en karateka’s gingen met elkaar de strijd aan. Aansluitend aan de kerstmarkt was swinging for Rett in de Cammeleur. Iedereen kon even fijn opwarmen onder het genot van de muziek van Blaosband de Uitslaopers, die indruk maakte met een zelf gearrangeerde Christmas ouverture en tal van andere nummers met een kerstsausje. Tijdens het optreden van de Uitslaopers kon het publiek door middel van stemformulieren alvast de setlist van het volgende optreden bepalen. Cover up!, eveneens afkomstig uit Dongen, speelde op verzoek en maakte er een prachtig feest van. Met nummers van onder andere Guus Meeuwis, Dolly Parton en Robbie Williams werd deze dag in stijl afgesloten!
ekdshjzltdkycpv0pp70lkpzp
Op zondag 11.45 uur opende Rett ambassadrice Hadewych Minis Spinning for Rett. Het was alweer de 3de keer dat dit evenement georganiseerd werd en met 112 deelnemers was ook deze editie weer zeer succesvol. De deelnemers konden kiezen om 1,3 of 6 uur mee te spinnen. De opbrengsten hiervan gaan natuurlijk naar Rett mijn toekomst. Het eerste blok werd geopend door spinning instructeurs Mark van der Avoird en Kelly Siemons. Zij werden afgelost door Eric de Jong en Timo van Gils die hun eerste deel van hun tweedelige sessie deze dag deden. Na deze sessie kregen Peter van Gils (eigenaar van Van Gils Sport & Fitness) Eric de jong (manager bij van Gils Sport & Fitness) en Rogier Balk (vader van Rett meisje Lisa) uit handen van  Anja Versteeg-Peeters (bestuurslid NRSV) een bijzonder beeldje voor het organiseren van alweer de 3e Spinning voor Rett. Mede door hun inzet is heeft het Rett Syndroom meer bekendheid gekregen. Het eerste blok werd uiteindelijk afgesloten door Marcel Gierman en Anne-Marie Stevens die met hun unieke stijl de deelnemers flink wist op te peppen.
                       bkgoov4cxva609ihuv21cs22s
Hierna was er de mogelijkheid voor de deelnemers om even bij te komen van het eerste blok en zich alvast op te peppen voor het tweede gedeelte van de middag. Diana Smits en Inge van de Pas gingen na de pauze verder met het 2de blok. Het was een speciale middag voor Diana Smits want na 3 jaar spinning for Rett nam ze afscheid als instructeur. Eric de Jong en Timo van Gils keerde vervolgens om 16.00 uur terug voor hun tweede sessie van de middag. Het zesde uur, wat tevens de afsluiting was, werd verzorgd door niemand minder dan de Belgische spinning goeroe Kristof Cuppens. Hij had als speciale verassing nog 6 man versterking meegenomen. Samen zorgde zij voor een grandioze afsluiting van deze dag en dit weekend.
s0f81yomnod3tvikzx6wgk4yl
Dit was het eerste jaar dat al deze activiteiten waren gekoppeld aan een speciaal benefietweekend. De opbrengst van deze activiteiten zal in januari bekend worden gemaakt. De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvolle en gezellige eerste editie van het Rett mijn toekomst weekend! En de eerste aanmelding voor volgend jaar is al binnen want Hadewych Minis heeft tegenover 64 deelnemers beloofd om volgend jaar mee te spinnen! 
Klik op het tabblad ‘Rett mijn Toekomst’ (bovenaan deze website) voor een groot aantal prachtige foto’s van dit weekend. De foto’s zijn van Rogier Balk en Stijn Rompa.