Dongenaar in gestolen auto aangehouden

Oirschot – De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur een 53-jarige Dongenaar aangehouden op de snelweg A58 bij Oirschot. De man reed in een gestolen auto en had bovendien geen geldig rijbewijs.

Secure Lane
De auto werd op de parkeerplaats bij een benzinepomp opgepikt door camera’s van de zogenoemde Secure Lane. De Secure Lane is een cameravolgsysteem op parkeerplaatsen voor vrachtauto‚Äôs, bedrijventerreinen en verzorgingsplaatsen langs snelwegen. Het systeem, aangesloten op het politienetwerk, moet de veiligheid voor chauffeur, lading en vrachtauto verbeteren. Een medewerker van de Regionale Toezichtsruimte van de politie controleerde vervolgens het kenteken en kwam erachter dat de auto als gestolen stond gesignaleerd.
Aanhouding
Daarop werden de collega’s op straat aangestuurd en deze zetten de bestuurder op de A58 aan de kant van de weg. Daarop werden zowel de bestuurder als de auto gecontroleerd. De auto bleek inderdaad gestolen te zijn en de bestuurder bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en de auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.
——————————————————————————————————
hollandseavond